YAŞAM
YAŞAM HaberleriBursa Yıldırım'da Çanakkale ruhu türkülerle yaşatıldı
Bursa Yıldırım'da Çanakkale ruhu türkülerle yaşatıldı
Bursa'da Yıldırım Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına Barış Manço Kültür Merkezi'nde konser düzenledi. Şef Sadullah Öztürk yönetimindeki koro, duygusal anlar yaşattı.
BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Haftası’ nedeniyle Çanakkale Şehirlerini Anma Konseri düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Şef Sadullah Öztürk yönetimindeki Yıldırım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen konsere Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Duygusal anların yaşandığı konserde, koro birbirinden çok sevilen kahramanlık ve zafer türkülerini seslendirdi.
Çanakkale ruhunun milletin birlik ve beraberliğinin en güçlü simgelerinden biri olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin bağımsızlık uğruna neleri göze alabileceğinin en büyük göstergesidir. Bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların emanetine sahip çıkmanın yolu, tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmaktan geçiyor. Bu noktada kültür ve sanat faaliyetleri, hem geçmişimizi hatırlamak hem de gelecek nesillere aktarmak adına çok kıymetlidir. Yıldırım Belediyesi olarak, Çanakkale ruhunu yaşatmaya ve kültür sanatla güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
-
Erciyes'te Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası heyecanı -
Kayseri Melikgazi'de çocuklara özel etkinlik -
KTO'dan 'küresel risk' mesajı -
Genç bilim insanları DEÜ’de buluştu -
Bursa Gürsu'da trafik bu köprülerle rahatlayacak -
Konya Selçuklu’da 30 Mart Sıfır Atık Günü’nde anlamlı sergi -
Manisa’da Nebil Özgentürk, Niobe Söyleşileri’nde sanatseverlerle buluştu -
TruMerit Raporu yayınlandı... Sağlık sistemlerini güçlendirmek için teknoloji destekli ve ekip odaklı bakım modellerine geçiş şart

