YAŞAM
YAŞAM HaberleriBursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali devam ediyor
Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali devam ediyor
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu sene 9’uncusu gerçekleştirilen ‘Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’, her akşam tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.
BURSA (İGFA)- 10 Mart Perşembe günü perdelerini açan ve sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen festivalin 12 ve 13 Mart’taki konuğu Arnavutluk’tan “Aleksander Moisiu” Tiyatrosu yapmı ‘Düğün’ olacak. Anton Çehov’un yazdığı ve Driada Dervishi’nin yönettiği oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesinde saat 20.00’de izlenebilecek.
Varlıklı ailelerin mallarını ve servetlerini artırmak için evlilik yoluyla nasıl birbirlerine bağlanmaya çalıştıklarını anlatan oyunun dekor ve kostüm tasarımı Driada Dervishi’ye, müzikleri Two Russian Guitars’a ve Bolero’ya dans düzeni ise Elton Cefa’ya ait. Festival, ‘Düğün’ oyunun ardından Sırbistan’dan Preşeva Abdulla Krashnica Tiyatrosu yapımı ‘Ölüm ve Kız’ adlı oyunla devam edecek.

-
Erdoğan, İspanya Başbakanı Sánchez ile görüştü -
Somali Deniz Görev Grubu koruma görevini sürdürüyor -
Bursa’nın LGS şampiyonları Vali Ayyıldız tarafından ağırlandı -
Jandarma Asayiş Bot Timleri Antalya kıyılarında denetimde -
Özgür Özel: Yeni partimizi kuruyoruz, ana muhalefet yolumuza devam edeceğiz -
Kılıçdaroğlu, Özel'in açıklamaları ardından TBMM'de... Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş ile görüştü -
Van Gölü için sürdürülebilir gelecek vurgusu... İnci kefali ve ekosistem koruma gündemde -
Enez’de çevre ve altyapı talepleri gündemde

