GÜNDEM
GÜNDEM Haberleri'Bursa Şeftalisi'ne AB tescili
'Bursa Şeftalisi'ne AB tescili
Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 24. ürün Bursa Şeftalisi oldu.
BURSA (İGFA) - Coğrafi işaret tesciline ilişkin müjdeli haberi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından paylaştı.
"Bursa’ya ve ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diyerek paylaşımda bulunan Başkan Hisarcıklıoğlu, "Bursa Şeftalisi Avrupa Birliği'nden tescil eden 24'üncü ürünümüz oldu" dedi.
Başkan Hisarcıklıoğlu, "Dünyada çok az coğrafyaya nasip olan bir ürün çeşitliliğine sahibiz. TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak yerel ve coğrafi işaretli ürünler için yoğun çaba sarf ediyoruz. Avrupa Birliği süreci devam eden 53 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
-
Sakarya'da Altın Çark Gençlik Şöleni Poyrazlar’da gerçekleştirildi -
Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamaları belli oldu -
Kocaeli'den sorumsuz davranışlara karşı duyarlılık çağrısı -
Türkiye’nin ilk yerli kalp-akciğer makinesiyle ilk ameliyat başarıyla gerçekleştirildi -
Manisa Büyükşehir’den birlik beraberlik tenceresi -
Beş teknolojik atılım... Huawei, yeni nesil şebeke oluşturucu ESS Platformu LUTERRA®'yı piyasaya sürdü -
TÜBİTAK Fen Lisesi ilk mezunlarını verdi -
Dev karate organizasyonu Kocaeli'de başladı

