YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriBursa Osmangazi'den Iğdır'a gönül köprüsü
Bursa Osmangazi'den Iğdır'a gönül köprüsü
Baharın gelişinin müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla Iğdır’da düzenlenen kutlamalara katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmanlı’nın kurulduğu şehir Bursa’nın gönül coğrafyası ile kardeşlik bağlarının güçlenerek sürdüğünü belirtti.
BURSA (İGFA)- Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’in davetlisi olarakserhat ilindeki Nevruz kutlamalarına katıldı. Bursa Kars Ardahan Iğdır DernekleriFederasyonu Başkanı İrfan Koç ve yönetim kurulunun da yer aldığı programdaçeşitli ziyaretlerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,Bursa’daki Iğdırlı vatandaşların selamını iletti. Iğdır Valisi Hüseyin EnginSarıibrahim’i makamında ziyaret eden Başkan Dündar, misafirperverlikleri içinteşekkür ederek, “Osmanlı’yı kuran şehir Bursa, bir ana kucağı gibi Balkanlar,Kafkaslar ve Anadolu’nun farklı bölgelerinden insanımızın gelip yurt edindiği kadimbir şehir. Osmangazi Belediyesi olarak bu bölgelerden şehrimize gelenvatandaşlarımızın, gelmiş oldukları memleketlerini ziyaret ediyoruz. Bursa’mızdaKars, Iğdır ve Ardahanlı birçok hemşehrimiz yaşıyor. Şehirlerimiz arasındaki budiyaloğu sürdürerek hem turizmin gelişmesine, hem de bu bölgelerle bağlarımızıngüçlenmesine katkı sağlıyoruz” dedi.
Baharın müjdecisi Nevruz’un yeni umutların, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolüolduğunun altını çizen Başkan Dündar, “Türk dünyasının bir geleneği olan Nevruz’userhat ilimizde hep birlikte kutlamanın coşkunu yaşadık. Binlerce yıllık ortak vezengin bir kültürün mirasçılarıyız. Orta Asya’dan, Kafkaslar’a, Anadolu’dan,Balkanlar’a Türk dünyası olarak kültür mozaiğimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu.Vali Sarıibrahim de Başkan Dündar ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğumemnuniyeti dile getirerek, tüm Bursalılar ve Bursa’da yaşayan Iğdırlılar’a selamgönderdi. Dündar, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim’e Orhan Gazi’nin miğferininreplikasından hediye etti.
Program kapsamında daha sonra Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı KamilArslan’ın ziyaret eden Başkan Dündar ve beraberindeki heyet, Iğdır’da binlercevatandaşın katılımıyla düzenlenen çeşitli etkinlikleri izledi. Yumurtalarıntokuşturulduğu etkinliklerde Başkan Dündar’a Nevruz’un simgelerinden semeniikram edildi. Iğdır’ın yanı sıra Kars’ta da bir dizi temaslarda bulunan OsmangaziBelediye Başkanı Mustafa Dündar, Kafkas dansları ve ozanların gösterilerini izledi.
-
Trabzon'da Başkan Genç’ten minik misafirlerine maç sözü! -
Malatya Orduzu'da Hanbeyoğlu'na konforlu ulaşım -
Ankara'da kadınlara sağlık ve hareket eğitimi -
Gençlerin iklim krizi talepleri COP31’e taşınıyor -
Bursa Büyükşehir'den üniversite adayları için son prova -
Sakarya ulaşımında ‘gittiğin kadar öde’ dönemi ADARAY ile başladı -
Mali ve Nijerli komandolar temel eğitimi başarıyla tamamladı -
İstanbul Maltepe'de atık toplamada yeni dönem

