YAŞAM
YAŞAM HaberleriBursa Osmangazi'de Kedili Tekke’de edebiyat ilgisi
Bursa Osmangazi'de Kedili Tekke’de edebiyat ilgisi
Bursa'da Osmangazi Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası yeniden ayağa kaldırma adına en önemli projelerinden olan Kedili Tekke Millet Kıraathanesi’nde ‘Hikaye Okumaları’ programı düzenlendi.
BURSA (İGFA) - Muradiye Mahallesi’nde 16’ncı yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi nedeniyle ‘Kediler Tekkesi’ olarak anılan tarihi bina, kısa sürede okuyucuların gözde mekanı haline geldi.
Abdullah Yıldırım’ın moderatörlüğünü üstlendiği Hikaye Okumaları programında Ahmet Şevki Şakalar; ‘Sevda Durağı’ adlı kitabından yola çıkarak hikaye, şiir, insan, hayat, kader ve dostluk gibi bizi biz yapan değerleri katılımcılara iletti. Bunun yanı sıra hayat yolculuğundan bahseden Şakalar, iyi şair ve yazar olmanın yolunun ahlaklı bir insan olmaktan geçtiğini belirtti.
Bursalı edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik boyunca kendisine yönetilen soruları cevaplayan Ahmet Şevki Şakalar, aynı zamanda kitabını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

-
Antalya Finike’de takdir edilecek davranış! -
Pazaryeri Boncuğu’nda hasat vakti -
Mersin'de gençlere ücretsiz fiziki yeterlilik kursu -
Bisikletlilerin trafik güvenliğinde hedef sıfır can kaybı -
İstanbul Maltepe’de çocuklar kitapların sihirli dünyasıyla buluşuyor -
Bursa Emir Sultan Külliyesi’nde karpuz ikramı -
Denizli’de sürdürülebilir içme suyu için yeni yatırım -
Sakarya'da Doğu Çevre Yolu projesinin detayları ilk kez paylaşıldı

