YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriBursa Osmangazi'de 'Dünya Türk Kahvesi Günü' kutlanacak
Bursa Osmangazi'de 'Dünya Türk Kahvesi Günü' kutlanacak
Bursa Osmangazi Belediyesi, her yıl geleneksel olarak 5 Aralık’ta kutlanan Dünya Türk Kahvesi Günü’nde farklı bir etkinliğe imza atacak.
BURSA (İGFA)- Geleneksel lezzetlerin başında yer alan Türk Kahvesi, özel gününde Osmangazi Belediyesi tarafından kutlanacak. Eski, atmaya kıyılamayan ve 40 yıl hatırı olan kahve fincanları, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenecek renkli sergiyle vatandaşların beğenisine sunulacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Günlük hayatın değişmez tatlarından olan Türk Kahvesi, çeşitliliğin artmasına rağmen ilgiyi hiçbir zaman kaybetmedi. Bizler, böylesine güzel bir lezzetin UNESCO tarafından kabul edilen özel gününe kayıtsız kalmak istemedik.
5 Aralık’ta gerçekleşecek sergide yer almak isteyen hemşehrilerimiz, 16 Kasım tarihine kadar birbirinden farklı anılar taşıyan fincanlarının hikayesini, aldığı yılı ve isimlerini yazarak Fetih Müzesi’nde görevlilere teslim edebilir. Gelin, hep birlikte 40 yıl hatırımız olsun" dedi.
-
Antalya Finike’de takdir edilecek davranış! -
Pazaryeri Boncuğu’nda hasat vakti -
Mersin'de gençlere ücretsiz fiziki yeterlilik kursu -
Bisikletlilerin trafik güvenliğinde hedef sıfır can kaybı -
İstanbul Maltepe’de çocuklar kitapların sihirli dünyasıyla buluşuyor -
Bursa Emir Sultan Külliyesi’nde karpuz ikramı -
Denizli’de sürdürülebilir içme suyu için yeni yatırım -
Sakarya'da Doğu Çevre Yolu projesinin detayları ilk kez paylaşıldı

