YAŞAM
YAŞAM HaberleriBursa Nilüfer’de distopyada kadın kimliği tartışıldı
Bursa Nilüfer’de distopyada kadın kimliği tartışıldı
Bursa Nilüfer Felsefe Buluşmaları’na konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Berfin Kart Tepe, “Feminist Etik Bakışla Distopyalarda Kadın” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.
BURSA (İGFA) - Bursa Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Nilüfer Felsefe Buluşmaları”na Prof. Dr. Berfin Kart Tepe konuk oldu. Pancar Deposu’nda gerçekleştirilen Ocak ayı söyleşisinde, “Feminist Etik Bakışla Distopyalarda Kadın” başlığı ele alındı.
Yoğun katılımın olduğu söyleşide distopya edebiyatı ve sineması feminist etik perspektifiyle değerlendirildi. Kadın temsilleri, beden politikaları ve iktidar ilişkilerinin felsefi bir boyutta tartışıldığı etkinlikte Prof. Dr. Tepe, distopik anlatıların yalnızca karanlık birer gelecek kurgusu olmadığını vurguladı. Margaret Atwood’un eserlerinden güncel örneklere uzanan söyleşide; kadın deneyimlerinin hangi toplumsal normlar ve sessizlikler üzerinden inşa edildiği, direnç ve dönüşüm imkânlarının hangi noktalarda ortaya çıktığı konuşuldu. Programın son bölümünde de katılımcılar, merak ettikleri soruları yönelttiler.
Nilüfer Felsefe Buluşmaları’nın bir sonraki programında da değerli bir isim ağırlanacak. Prof. Dr. Solmaz Zelyut, “Yapay Zekâ ve İnsan” konusunda söyleşi gerçekleştirecek.
-
EAYK–TAYK Sahil Güvenlik Kupası'nda şampiyonlar belli oldu -
Bursa'da Jandarma personeline ileri motosiklet sürüş eğitimi tamamlandı -
Sakarya Büyükşehir'in yenilediği zeminde ilk düdük çaldı -
SASKİ tesislerine Su Yönetimi'nden tam not -
Sakarya Büyükşehir 16 ilçede durakları tek tek temizliyor -
Keşan Kent Konseyi'nden Tarım Fuarı teşekkürü -
AFAD Şırnak'ta dağlık alanda mahsur kalan kişileri kurtardı -
Bursa Nilüfer'de Ataevler Kapalı Pazar Alanı hizmete açıldı

