YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriBursa Mudanya'da Tirilye Taş Mektep'e müze ve akademi kimliği
Bursa Mudanya'da Tirilye Taş Mektep'e müze ve akademi kimliği
Bursa'nın Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi'nde Bursa Valiliği kaynaklarıyla Mudanya Belediyesi'nin restorasyonunu tamamladığı Taş Mektep, müze ve akademi olarak kent kültürüne kazandırılmaya çalışılıyor.
BURSA (İGFA) - Mudanya'nın Tirilye Mahallesi'nde yıllarca eğitim yuvası olarak hizmet veren Taş Mektep, 30 yıl sonra yeniden kimliğine özgü bir şekilde yaşatılıyor.
Mudanya Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Taş Mektep’in bir bölümü kent müzesi olarak sosyal ve kültürel yaşama kazandırılacağı kaydedildi. Taş Mektep'in işlevini sürdürmek üzere “Taş Mektep Akademi” çalışmalarını başlatan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü hazırladıkları projenin sunumunu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a yaptı.
Akademide atölye ve eğitim odaları, kütüphane, sergi salonu ve etkinlik alanı bulunacağını kaydeden Başkan Türkyılmaz, bu alanlarda seramik, fotoğraf, resim, satranç, astronomi, mozaik, drama& tiyatro atölyelerinin yanı sıra öğrencilere yönelik tohum etkinlikleri, bölgeye özgü mutfağın sergileneceği gastronomi çalışmalarının planlandığını kaydetti. Başkan Türkyılmaz, ayrıca Taş Mektep’te ÇEKÜL Vakfı iş birliğiyle yaz boyunca atölyelerin düzenleneceği, İtalya Pisa Üniversitesi Deniz Biyoloğu İnternational School for Scientific Diving (ISSD Onlus) Bilimsel Dalış Okulu Kurucu Başkanı Prof. Francesco Luigi Cinelli tarafından bir bölümüne dalış okulu kurulması da öngörüldüğünü söyledi.

-
Mesleki eğitimde sektör iş birliği güçleniyor -
Ümit Özdağ: Türkiye’de mutlak butlan kadar mutlak yoksulluk da var -
'Kentler Arası Ağ Geliştirme'de hibe projeler açıklandı -
Balıkesir’de kursiyerlere afet bilinci kazandırılıyor -
TOKİ'de açık satışlar 15 Haziran'da başlıyor -
Beylikdüzü'nde özel kıyı temizliği -
Gaziantep Büyükşehir'den toplu taşımada dijital eğlence dönemi -
Gediz için tarihi çağrı: Suyun siyaseti olmaz!

