EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriBursa İtfaiyesi'nden Koç Üniversitesi'ne eğitim
Bursa İtfaiyesi'nden Koç Üniversitesi'ne eğitim
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangın ve afetlere karşı toplumu bilinçlendirmek ve bu konudaki deneyimini daha geniş çevrelere ulaştırmak amacıyla bilgi ve saha tecrübesini üniversitelerle buluşturuyor.
BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul Koç Üniversitesi itfaiye ekibine yönelik ‘Temel İtfaiyecilik Eğitim Programı’ düzenlendi.
5 gün süren eğitim programı kapsamında, çeşitli yangın sınıflarına müdahale yöntemleri, iple erişim ve kurtarma teknikleri ile trafik kazaları ve araç yangınlarına müdahale gibi başlıklar ele alındı.
Hortum kullanımı ve söndürme prensipleri, iniş çıkış sistemleri, sedye ile tahliye uygulamaları, kaza yeri güvenliğinin sağlanması, hidrolik kurtarma ekipmanlarının etkin kullanımı ve yaralı tahliyesi gibi konular teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Sahada karşılaşılabilecek gerçek durumların senaryolaştırıldığı eğitimlerde, itfaiyeciler özveriyle mücadele ederek yangını söndürdü.
-
Trabzon Günleri İstanbul’da: Kültür, turizm ve projeler buluşuyor -
İzmir Körfezi'ne bilimsel bakış -
Düzce’de yaya geçidinde sürücü duyarsızlığı tepki çekiyor -
Antalya'da Dünya Su Günü’nde çocuklara eğlenceli eğitim -
İBB Davasında 11. gün: Çalık’a çapraz sorgu, avukatlardan tahliye talebi -
Bilecik Bozüyük’te geleceğe nefes! -
Manisa Büyükşehir personeline yapay zekâ eğitimi -
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'barışçı dış politika' vurgusu...Çatışma iklimine teslim olmayacağız

