YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriBursa İnegöl'de Tarihi İvaz Paşa Camii ibadete açıldı
Bursa İnegöl'de Tarihi İvaz Paşa Camii ibadete açıldı
Şipali Mahallesinde 1405 yılında İvaz Çelebi Paşa tarafından yaptırılan tarihi İvaz Paşa Camisi, yapılan kapsamlı restorasyon sonrası yeniden ibadete açıldı.
BURSA (İGFA)- İnegöl’de tarihi yapılar bir bir ayağa kaldırılmaya devam ediyor. Şipali Mahallesinde 1405 yılında İvaz Çelebi Paşa; han, çeşme, mektep ve cami inşa etti. Yapıları arasında sadece İvaz Çelebi Paşa Camisi restore edilerek ayakta kaldı. Minaresi orijinal olan caminin, diğer bölümleri zaman içerisinde restore edildi. Cami son olarak 2020 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alındı. 616 yıldır ibadetin hiç durmadığı İvaz Çelebi Paşa Camisi, 1 buçuk yıllık restorasyon süreciyle yeniden ayağa kaldırıldı.
Tarihi İvaz Paşa Camisi, bugün düzenlenen tören ve hayır ikramlarıyla yeniden ibadete açıldı. Cuma namazı öncesi okunan mevlidi şerif ve namaz sonrası ikramların yapıldığı camide, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban kısa bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Taban, “İvaz Çelebi Paşa Camimizin restorasyonu tamamlandı, bugün yeniden hizmete açıyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz tarafından 2020 yılında başlatılan çalışma neticesinde camimiz yenilendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnegöl Belediyesi olarak bizler de zaman zaman camilerimizle ilgili gelen talepler üzerine çevre düzenlemeleri ve benzeri çalışmalara katkı sunuyoruz" dedi.
-
Trabzon'da plaj voleybolu heyecanı -
Konya Selçuklu'da uygulamalı yangın eğitimi -
Bakan Şimşek: Cari açık sürdürülebilir seviyelerde, ekonominin dayanıklılığı güçleniyor -
İthalat rejiminde yeni düzenleme -
Bursa Millet Bahçesi'ne Büyükşehir dokunuşu -
Başkan Dutlulu’dan Minik Mina’ya doğum günü sürprizi -
Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 15 Temmuz'da anlamlı ziyaret -
Denizli’de Kent Lokantaları rekora koşuyor

