YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriBursa Gürsu'da 'çevre'sel yarışmalar ödüllendirildi
Bursa Gürsu'da 'çevre'sel yarışmalar ödüllendirildi
Bursa'nın Gürsu ilçesinde Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
BURSA (İGFA) -Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Kültür İşleri Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları geri dönüşüm kumbara tasarımları ve resimleriylekatıldıkları yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.
Etkinlikte, Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen doğa yürüyüşü ve temizliği sırasında en çok atık toplayan öğrenciler de ödüllendirildi.
Doğamızın korunması duyarlılığı vurgusu adına özellikle yeni nesillerimize dokunmak istediklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Dönüştürülebilir atıkları getiren çocuklarımıza ve hemşehrilerimize ücretsiz sinema ve tiyatro biletleri hediye ediyoruz. Çocuklara evlerdeki bütün atıkların çöp olmadığını, sıfır atık sistemiyle birçoğunun geri dönüştürülerek doğanın ve kaynakların korunmasına katkı sağlanacağını öğretiyoruz” dedi.
Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere; bisiklet, tablet, akıllı saat, hoverboard, elektrikli scooter ve stratejik oyun seti hediye edildi.

-
Başpehlivanlar Manisa Yuntdağı'nda destan yazdı -
Fenerbahçe’de 8 yıl aradan sonra yeniden Aziz Yıldırım dönemi -
Kılıçdaroğlu’ndan Aziz Yıldırım’a tebrik mesajı -
3 ilde 6 beldede yapılan seçimler sonuçlandı -
Tüm Dünya Sakarya’yı izledi -
Manisa Büyükşehir'den 17 ilçede kesintisiz ilaçlama -
Binlerce doğasever Bursa Leylek Şenliği'nde buluştu -
Kocaeli Zabıtası ihtiyaç duyulan her yerde

