YAŞAM
YAŞAM HaberleriBursa Gemlik’te bayram sonrası temizlik seferberliği
Bursa Gemlik’te bayram sonrası temizlik seferberliği
Gemlik Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı’nın ardından ilçe genelinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Kurban Pazarı’ndan mahallelere kadar birçok noktada yürütülen çalışmalarla atıklar toplandı, konteynerler dezenfekte edildi.
BURSA (İGFA) - Gemlik Belediyesi, Kurban Bayramı’nın ardından ilçe genelinde kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla Kurban Pazarı başta olmak üzere ilçe genelinde yoğun mesai yaptı.
Bayram süresince kullanılan kurban satış ve kesim alanlarında detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştiren ekipler, pazar alanını tankerlerle yıkayarak oluşan atıkları temizledi. Greyder ve kepçelerin de kullanıldığı çalışmalarda biriken kurban atıkları ve diğer atıklar toplanarak alan hijyenik hale getirildi.
Mahallelerde de çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, kurban kesimleri sonrasında çevreye bırakılan deri ve çeşitli atıkları topladı. Halk sağlığını tehdit edebilecek unsurların ortadan kaldırılması amacıyla yürütülen çalışmalar sayesinde kötü koku ve çevre kirliliğinin önüne geçildi.
Temizlik faaliyetleri kapsamında ilçe genelindeki çöp konteynerleri de özel yıkama araçlarıyla temizlenerek dezenfekte edildi. Böylece bayram sonrasında oluşabilecek sağlık risklerinin azaltılması ve çevre temizliğinin korunması hedeflendi. Çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Şükrü Deviren, bayram boyunca görev yapan belediye personeline teşekkür etti. Deviren, “Kurban Bayramı’nın ardından ilçemizin dört bir yanında hızlı ve kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizin sağlığı ve kentimizin temizliği bizim önceliğimizdir. Daha temiz ve yaşanabilir bir Gemlik için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
-
Kayseri Büyükşehir'den ulaşım vizyonu -
TBMM'de 12. Yargı Paketi kabul edildi... Bir çok alanda kapsamlı değişiklik -
Dünyanın en büyük bayrağı Kayseri Talas'ta açıldı -
Türkiye'nin en büyük Engelli Aktif Yaşam Merkezi Konya'da hizmete açıldı -
Bizzat yaşayanların dilinde 'o gece' anlatıldı -
Edirne Keşan'da boşalan arsa otoparka dönüştü -
Kayseri Büyükşehir'den 15 Temmuz mesaisi -
Türk Altın İşletmeleri Ağrı’da ilk altını üretti! Hedef 32 bin ons

