YAŞAM
YAŞAM HaberleriBursa AVP Sahnesi'ne Sırbistan konuk oluyor
Bursa AVP Sahnesi'ne Sırbistan konuk oluyor
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen ‘Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’, her akşam tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.
BURSA (İGFA) - 10 Mart Perşembe günü perdelerini açan ve sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen festivalin 14 Mart’taki konuğu Sırbistan’dan “Preşeva Abdulla Krashnica ” Tiyatrosu yapmı ‘Ölüm ve Kız’ olacak.
Ariel Dorfman’un yazdığı ve Afeida Borici Mehmeti ’nin yönettiği oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde saat 20.00’de izlenebilecek.
Adalet ve suç arasında yani iki karşıt dünya arasında geçen olayları anlatan oyunda dekor tasarımı Nexhat Boriçi ’ye, Işık tasarımı Xhemal Asani’ ye ait.
Festival, ‘Ölüm ve Kız’ oyunun ardından Kuzey Makedonya’dan Peripetija Yapım-Kuzey Makedonya Ulusal Tiyatrosu –Sarajevo Savaş Tiyatrosu SRTR yapımı ‘Dünyanın Sonu Olmaz’ adlı oyunla devam edecek.
-
Denizli’de otobüs faciası! 9 aylık bebek dahil 8 kişi hayatını kaybetti -
Düzce Yığılca’da 'pat pat' kazası: 6 yaralı -
Gastro İnegöl lezzetleri Fransa’ya konuk oldu -
Mersin’de kurban kesim alanlarında hijyen çalışması -
İzmir Bornova’da asfalt seferberliği -
Huawei, 2026 Gartner® Magic Quadrant™ Kurumsal Kablolu ve Kablosuz LAN Altyapısı Raporu'nda 4'üncü kez üst üste lider seçildi -
Ömür Gedik’in Bodrum sürprizi -
Kocaeli'de SEKA kültür alanı teknoloji üssüne dönüşüyor

