Bu atölyede fikirler ürüne dönüşüyor

Bu atölyede fikirler ürüne dönüşüyor

Bu atölyede fikirler ürüne dönüşüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Fashion Prime-9. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, sektör profesyonellerinin yanı sıra genç tasarımcıların üretim süreçlerine de ev sahipliği yaptı. Kumaş ve tasarım atölyelerinde üniversite öğrencilerinin farklı kumaşları özgün tasarımlara dönüştürerek ürettiği fütürizm temalı kıyafetler ve ayakkabı tasarımları, son gün ziyaretçilerle buluştu.

İZMİR (İGFA) - Bu yıl 21-23 Ekim tarihlerinde 9’uncusu düzenlenen Fashion Prime Fuarı kapsamında, Üçel Moda Akademisi iş birliği ile gerçekleştirilen “Kumaş ve Tasarım” atölyesinde öğrenciler, fütürizm temasından yola çıkarak bir koleksiyon tasarladı. Numan Kaygısız’ın yürüttüğü “Ayakkabı Tasarımında Kumaşın Yaratıcı Kullanımı” atölyesinde ise tekstil kumaşlarının ayakkabı tasarımındaki kullanımına odaklanıldı. Tekstil, moda tasarımı ve ayakkabı tasarımı bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, atölyelerde edindikleri bilgileri uygulamaya aktararak özgün tasarımlar ortaya koyma fırsatı buldu.

“Mesleki deneyimimi gençlere aktarmayı önemsiyorum”
Ayakkabı tasarımı, üretimi ve eğitim alanlarında uzun yıllardır çalışan Numan Kaygısız, fuarda gençlerle deneyimlerini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kaygısız, “Üniversitelerde ayakkabı tasarımı bölümlerinin açılmasıyla birlikte bu alana ilgi duyan gençlerin sayısı da artıyor. Gençlerle çalışmak benim için karşılıklı bir öğrenme süreci. Edindiğim bilgi birikimini yeni nesillere aktarmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyorum. Ayakkabı üretiminde hakiki deri ve tekstil kumaşları önemli malzemeler arasında yer alıyor. Fashion Prime kapsamında gerçekleştirdiğimiz atölyede, gelinlik ve abiye sektörüne yönelik tasarımlardan yola çıkarak kumaşın ayakkabıda yaratıcı kullanımına odaklandık. Öğrencilerimizin hazırladığı tasarımları ziyaretçilerle buluşturduk” dedi.

Kullanılmayan kumaşlar tasarımlara dönüştü
Üçel Moda Akademisi stilistik eğitmeni Belkıs Ramazan Öztürk ise öğrencilerle hazırladıkları koleksiyonun tasarım sürecini ve sürdürülebilir moda yaklaşımını anlattı. Öztürk, “Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Fashion Prime kapsamında öğrencilerimizle fütürizm temalı bir koleksiyon hazırladık. Öncelikle tasarımların çizimlerini yaptık ve hikaye panolarını oluşturduk. Ardından tasarımların kalıplarını çıkarıp ürünleri diktik. Destek veren firmaların ellerinde kalan veya kullanılmayan kumaşları değerlendirdiğimiz bu çalışmayla geri dönüşüme katkı sağlamayı ve sürdürülebilir moda anlayışını desteklemeyi amaçladık” diye konuştu.
Atölyelere katılan öğrenciler de yeni teknikler öğrenerek tasarımlarını kendi elleriyle hayata geçirmenin ve fikirlerini somut ürünlere dönüştürmenin keyifli ve öğretici bir deneyim olduğunu dile getirdi.



Anahtar Kelimeler:
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi