GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriBTÜ’den TUSAŞ ile iş birliği hamlesi
BTÜ’den TUSAŞ ile iş birliği hamlesi
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu ile yapılan görüşmede, savunma ve havacılık alanında iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.
BURSA (İGFA) - Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Naci Çağlar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu’nu ziyaret etti.
Gerçekleştirilen görüşmede, üniversitede yürütülen akademik çalışmalar, araştırma projeleri ve nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedefleri ele alındı. Taraflar özellikle ileri malzeme teknolojileri, insansız sistemler ve yapay zekâ destekli tasarım ve üretim süreçlerinde iş birliği potansiyelini değerlendirdi.
Toplantıda ayrıca, üniversitenin teknoloji geliştirme bölgesi olan Bursateknopark’ın genişleme süreci kapsamında ortak Ar-Ge yatırımları ve savunma sanayiine yönelik yenilikçi girişimlerin desteklenmesi konuları da gündeme geldi. Görüşme sonunda, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirecek ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda karşılıklı mutabakata varıldığı bildirildi.
Rektör Çağlar, ev sahipliği ve katkıları dolayısıyla Mehmet Demiroğlu’na teşekkür ederek, kurulacak iş birliklerinin Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığına katkı sağlamasını temenni etti.
-
Alanya'da turistlere 4 dilde güvenlik rehberi... Polislerden kent haritası dağıtımı -
Konya'nın 28 ilçesinde 'Yaz Spor Okulları' heyecanı -
Bakan Güler ve TSK komuta kademesinden KKTC'de Barbarlık Müzesi ziyareti -
MEB'in yapay zekâ destekli dil platformu 'DİLİM'e yoğun ilgi... Bir ayda 220 bini aşkın kullanıcıya ulaştı -
CHP'li Aladdin Öztürk'ten görevden alma kararlarına tepki -
Uzunköprü Belediyesi'nden AB hibeli İklim Dostu park açılışı -
Kocaeli Beyaz Kalpler’de mezuniyet heyecanı -
Bakan Kurum: 7 milyona yakın kişi güvenli yuvaya kavuştu

