EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriBölgelerin 'işe alım beklenti'leri oldu
Bölgelerin 'işe alım beklenti'leri oldu
İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre Marmara Bölgesi'ndeki işe alım beklentisi 2022 yılının ilk çeyreği için bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 7 puan artışla yüzde +26'ya yükseldi.
İSTANBUL (İGFA) - Türkiye'deki 7 bölgenin tümünden işverenlerin işe alım beklentilerinin yer aldığı araştırmada Marmara Bölgesi'nde işe alım beklentisinin bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 7 puan yükseldiği gözlendi.
ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre Türkiye genelinde Net İstihdam Görünümü yüzde + yüzde 30 olarak ölçülürken ve bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 15 puan, bir yıl önce aynı döneme kıyasla yüzde 27 puan yükselerek araştırmanın başladığı tarihten bu yana en olumlu görünüm seviyesini sergiledi.
Türkiye'nin yedi bölgesinden 1.007 işverenin görüşlerine başvurularak yapılan araştırmanın verilerinde, Türk işverenlerin yüzde 51'inin 2022 yılının ilk çeyreğinde istihdam artışı beklediği, yüzde 21'inin azalma ve yüzde 26'sının ise değişiklik olmayacağını öngördüğü ortaya çıktı.
Türkiye'nin bölgelerinde işe alım beklentileri şöyle kaydedildi:
Karadeniz: + yüzde 48, İç Anadolu: + yüzde 42, Güneydoğu Anadolu: + yüzde 37, Marmara: + yüzde 26, Akdeniz: + yüzde 24, Doğu Anadolu: + yüzde 23 ve Ege: +yüzde 11.
-
Başkan Tugay: İzmir dezenformasyon baskısı altındadır -
Avustralyalılar artık Türkiye’ye vizesiz gelecek -
Bakan Tekin: Güvenlikte tavize geçit yok! -
Trabzon'da Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kuruldu -
Bursa’dan dünya rekoruna uzanan gurur.. 14 yaşındaki Yağız Kaan barajı aştı -
MediaMarkt Rekabet'in kararını kabul etmedi! -
TAYK Sezonu Captain Haddock Kupası ile başlıyor -
Eskişehir 95’te “Pozitif Disiplin” vurgusu

