meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Birleştirici Cumhurbaşkanı adayından bütçe yorumu

Birleştirici Cumhurbaşkanı adayından bütçe yorumu

Birleştirici Cumhurbaşkanı adayından bütçe yorumu

Birleştirici Cumhurbaşkanı adayı Dr. Serdar Savaş, TBMM'deki bütçe görüşmeleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İSTANBUL (İGFA) -  Birleştirici Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Serdar Savaş yaptığı açıklamada 2022 bütçesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi:

Bütçelerin bir ülkenin yönetimi ile ilgili bilgi veren en önemli belgeler olduğunun altını çizen Dr. Savaş, "Aslına bakarsanız hükümetler bütçe hazırlamak ve uygulamakla yükümlü yapılardır. Demokratik bir sistemde bütçe parlamento tarafından onaylanır ve yargı tarafından denetlenir.. Bütçe halktan saklanıyor ve denetim yapılması engelleniyor" dedi.

2022 yılı bütçesinde Cumhurbaşkanlığı’na 4 milyar TL, parlamentoya 2 milyar TL, yüksek yargı kurumlarına 1 milyar TL kaynak ayrıldığını belirten Dr. Savaş, "Bu miktarlar dahi sistemin her türlü denetime kapalı olduğunun bir göstergesidir. Hükümet ülkeyi bir örtülü ödenek altında ‘yönetiyor gibi’ yapmaktadır. Bütçenin yarısı cari transferler, üçte biri personel giderlerinden oluşmaktadır. Genel bütçeli kurumlar için neredeyse hiç yatırım öngörülmemiştir. Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Başkanlığı’nın bütçesi 2,6 milyar TL iken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi 18,6 milyar TL’dir. Bu da doğal felaketlerde can kaybını ve hasarı neden önleyemediğimizin açıklamasıdır" diye konuştu.

 

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi