GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriBingöl'de Fırat EDAŞ'tan 'kaçak' avı
Bingöl'de Fırat EDAŞ'tan 'kaçak' avı
Bingöl’de 50 kişilik uzman ekip ile tüketicilerin tesisat ve sayaçlarındaki ölçü devrelerinde denetim yapan Fırat EDAŞ, PLC sayaç yatırımı kapsamında tüketicilerin kaçak kullanımının ve kamu zararının minimuma düşürülmesi hedeflendiği kaydedildi.
Express Haber / BİNGÖL (İGFA) - Saha ekiplerinin PLC sayaca müdahale etmeyi kolaylaştıran korsan programlarla kaçak kullanıma başlandığını tespit edildiğini kaydeden Bingöl'deki Fırat EDAŞ ekipleri, ilgili kişilerin delillerle birlikte suçüstü yakalanarak tutuklanmalarına olanak sağlandığını açıkladı.
KAÇAK ELEKTRİK KULLANANLARA 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI
Açıklamada, kaçak elektrik tüketiminin gerçekleştirildiği tespit edilen tesisatlar için Elektrik Piyasası Tüketici Hizmet Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine istinaden enerji kesilerek kaçak tüketim faturaları düzenlediği kaydedildi.
Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kaçak elektrik kullanan kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası kapsamında suç duyurusunda bulunulabildiğine dikkati çeken FEDAŞ yetkilileri, "Kaçak elektrik tüketimi kullanımının gerçekleştirilmesine yardım ettiği tespit edilen kişilere de cezai yaptırım uygulanıyor" denildi.
-
Ahbap Derneği’ne kayyım kararı -
Bahçeli'den CHP ve Yeni Parti mesajı... Siyasi rekabet husumete dönüşmemeli -
CHP ve Yeni Parti'nin grup toplantı tarihi belli oldu -
Ankara merkezli yasadışı bahis operasyonu... 231 milyon TL'lik para hareketi tespit edildi -
Dervişoğlu’ndan YENİ Parti’ye tebrik mesajı -
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Senegalli mevkidaşıyla telefonda görüştü -
Edirne-Halkalı bölgesel tren seferleri iki gün iptal -
Masfen Enerji paylarına 5 katı talep

