meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Beyazıt Sansı kabri başında anıldı

Beyazıt Sansı kabri başında anıldı

Beyazıt Sansı kabri başında anıldı

Eğitimci, yazar, bestekâr, gazeteci ve Edirne aşığı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Marş yazarı Beyazıt Sansı vefatının 2.yılında Kabri başında sevenleri tarafından anıldı.

EDİRNE İGFA- Beyazıt Sansı’nın kabri başında düzenlenen anma programında İl Müftülüğünden Nuri Böcekbakan Kuran-ı Kerim Tilaveti yaparken anma programına eşi Semra Sansı ve oğlu Seven Sansı’nın yanı sıra yakın dostları, Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Yönetim Kurulu Üyesi Uğurcan Imrak, Edirne Belediyesi Özel Kalem Müdürü Egemen Ilgın, Süloğlu Belediye Başkan Danışmanı ve Programcı Recep Dural, Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef, Gazeteci Kerim Yurk ve sevenleri katıldı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başta olmak üzere Tava Ciğer Marşının bestekârı ve yazarı Beyazıt Sansı ile ilgili mezarı başında açıklama yapan Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Dinar;” Beyazıt hocamız bizleri bırakalı iki yıl oldu. Ebediyete intikal ederek aramızdan bedenen ayrılsa da hep aramızda, gönlümüzde ve bizlerledir. Biz bugün onu anmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Kendisi bir öğretmendi ama aynı zamanda bizlerin hayat öğretmeniydi. Ondan çok şeyler öğrendik. Mekânı cennet olsun ”dedi.

Eğitimci, Yazar, Bestekâr Beyazıt Sansı’nın Oğlu Seven Sansı’da yaptığı açıklamada; bugün burada bulunan insanlar babam sağ iken de babamın yanında olan insanlardı. Demek ki gerçek dostlarmış ki bugün yine buradalar. Bunu biz organize etmedik, burada bulunanlar sevgiyi, saygıyı hissedip kendi kendine organize oldular ve bizleri de davet ettiler. Gerçek dostluk ve gerçek sevgiymiş ki buradalar. Onun için gelen herkese teşekkür ediyorum. Babam aramızdan ayrılsa da eserleriyle yaşamaya hatırlanmaya devam edecek ”dedi.

İl Müftülüğünden Nuri Böcekbakan’ın önce Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Duası ile Sevenleri Kabrine Çiçek bırakarak, Beyazıt Sansı’yı vefatının 2. Yılında andılar.



Anahtar Kelimeler: beyazıt sansı kabri başında anıldı
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi