EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriBDDK'dan onay çıktı... Fuzul Katılım Bankası kuruluyor
BDDK'dan onay çıktı... Fuzul Katılım Bankası kuruluyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, 13,2 milyar TL sermayeli “Fuzul Katılım Bankası A.Ş.”nin kuruluşuna izin verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
ANKARA (İGFA) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 12 Mart 2026 tarihli toplantısında aldığı kararla yeni bir katılım bankasının kuruluşuna onay verdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, “Fuzul Katılım Bankası A.Ş.” unvanlı bankanın 13 milyar 200 milyon TL kuruluş sermayesiyle faaliyete geçmesi için izin çıktı. Kararda, Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik kapsamında sunulan bilgi ve belgelerin incelendiği, ayrıca 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun ilgili maddeleri çerçevesinde değerlendirme yapıldığı belirtildi.
Yapılan incelemeler sonucunda, Kanun’un 6’ncı maddesi uyarınca kurucu ortaklar Fuzul Holding A.Ş., Fuzul Yapı ve İnşaat A.Ş. ve Mahmut VE’nin gerekli şartları sağladığına hükmedildi.
-
YOLGÖZLER, Marmara’nın önde gelen şirketleri arasına girdi -
Bahçeli’den 3 Ekim Türk Dünyası Günü mesajı -
III. Maarif Kongresi Kasım ayı sonunda Ankara'da -
TEKNOFEST’te COP31 ve Sıfır Atık uygulamaları ilgi gördü -
TTB’den Soma’daki göçükte 5 işçinin ölümü sonrası sert tepki -
Motorine 2,22 lira indirim geliyor -
Kılıçdaroğlu’ndan Mersin’de ziyaretler -
Haşhaş alım fiyatları belli oldu... Başvurular 30 Ekim’de sona erecek

