meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

BAŞKAN DEĞİL O BİR GÖNÜL ADAMI

BAŞKAN DEĞİL O BİR GÖNÜL ADAMI

.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle günlerini evlerinde geçiren engelli  vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, “Onların mutluluğu her şeye değer. Onlar mutluysa eğer biz de mutluyuz” dedi.

Erzurum’da ‘Engellilere pozitif ayrımcılık’  düsturuyla hareket eden Yakutiye Belediye Başkanı Dr.Mahmut Uçar,Yakutiye ilçesinde  ikamet eden ve koronavirüs salgını boyunca evlerinde kalan özel gereksinimli bireyleri, unutmayarak evlerinde ziyaret etti

 Başkan Uçar, özel gereksinimli bireylere ve ailelere herhangi bir ihtiyacı olup olmadıklarını sordu. Ziyaret edilen ailelerden ‘Tek ihtiyacımız bizim yanımızda olmanız ve en büyük destekçimizde sizsiniz’ cevabını alan Başkan Dr. Uçar, engelli vatandaşlarla yakından ilgilendi.

ZİYARETTE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Başkan Dr. Mahmut Uçar’ın  kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren  engelli bir vatandaş ise, “Yakutiye Belediye Başkanımız Mahmut Uçar’a çok ama çok teşekkür ederim. Buraya kadar bizleri görmek için geldi. Başkanımız çok iyi melek gibi birisi. Allah razı olsun kendisinden. Çok ama çok mutluyum. Allah onu bin katı mutlu etsin”dedi.

İsmini vermek istemeyen  engelli bir vatandaş ise “Sağlık açısından çok şükür iyiyiz. Engelli dostu Yakutiye Belediye Başkanımız Mahmut bey bizleri evimizde ziyaret ettiler. Kendilerine bu duyarlılığından dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN UÇAR: “ONLARIN MUTLULUĞU HER ŞEYE DEĞER”

Özel gereksinimli bireylere her zaman olduğu gibi yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini belirten Yakutiye Belediye Başkanı, “Bugün özel gereksinimli bireylerimizi ziyaret ettik. Aslında onlar engelli değil, onlar özel gereksinimli evlatlarımız. Özel gereksinimli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için Yakutiye  Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Onları bir gün değil her gün hatırlıyor ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün sağlıklı yaşıyor olmamız yarın da sağlıklı olacağımız anlamına gelmiyor. Bu nedenle empati yaparak özel gereksinimli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacına koşmaya çalışıyoruz. Yakutiye  Belediyesi olarak özellikle Erzurum’da özel gereksinimli çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için aktif olarak hizmet vermekteyiz. Amacımız burada evlatlarımıza iyi bir eğitim vererek, çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak. Özel gereksinimli bireylerimize yardımcı olmak öncelikle gönül işidir. Bu bilinçle hareket ediyor ve çalışmalarımızı bu kapsamda sürdürüyoruz. Onların mutluluğu her şeye değer. Onlar mutluysa eğer biz de mutluyuz” dedi.

 Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar'ın ziyaretlerine  Erzurum Engelliler Kent Konseyi Başkanı Abdullah Keleşoğlu 'da katıldı.



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN DEĞİL GÖNÜL ADAMI
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi