meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

BAŞKAN BEYAZGÜL ŞANLIURFA’YA KAZANDIRILACAK ALANLARI İNCELEDİ

BAŞKAN BEYAZGÜL ŞANLIURFA’YA KAZANDIRILACAK ALANLARI İNCELEDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,Başkan Beyazgül’ün üzerinde önemle durduğu konulardan biri olan Şanlıurfa’ya yeni meydanlar, yeni yeşil alanlar kazandırarak şanlı şehrin nefes almasını sağlayacak projeleri bir bir hayata geçiriyor

ŞANLIURFA YENİ MEYDANLARINA KAVUŞUYOR

Şanlıurfa’nın kalbinde bulunan betonarme yapıların yıkım işlemlerine eski ŞANMED binası diye bilinen binanın yıkımıyla başlayan Büyükşehir Belediyesi, ardından Kızılay Binasının da yıkım işlemlerini gerçekleştirdi. ŞUTSO binasının satın alındığını müjdeleyen ve kısa bir sürede de ilk kepçeyi vuran Başkan Beyazgül, son olarak geçmişte yeşil alan olan eski belediye ana hizmet binasının yıkım işlemlerini gerçekleştirdi. Bu kapsamda “Kızılay Meydan Projesi” alanı tamamen gün yüzüne çıkarken belediye binasının yerine yapılacak ‘Belediye Parkı’ için de çalışmalar devam ediyor.

HACI KAMİL KONAĞI ASLINA UYGUN OLARAK RESTORE EDİLİYOR

Şehrin ortak paydası için bölgede yeni cazibe merkezleri oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yine şehrin ortasında bulunan ve yıllarca atıl durumda bekleyen Hacı Kamil Konağı içinde girişimlerde bulunarak tarihe tanıklık eden konağı Şanlıurfa Turizmine kazandırıyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” HACI KAMİL KONAĞINI İHYA EDECEĞİZ”

Tarihi Konaktaki restorasyon çalışmalarını incelemek üzere bölgeye giden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hacı Kâmil Konağı’ndaki çalışmalar hakkında ilgili daire başkanlıkları ve birim müdürlerinden bilgiler alarak 1903 yılında Hacı Yusuf Kâmil tarafından 12.000 altın harcanarak yaptırılan ve tarihe tanıklık eden Hacı Kâmil Konağı aslına uygun şekilde restore ediyoruz. Burası uzun zamandır atıl vaziyetteydi. Çok kısa zamanda ihya edeceğiz inşallah” dedi.

Başkan Beyazgül ve beraberindekiler incelemelerinin ardından Kızılay Meydanı, eski belediye binasındaki çalışmaları da inceleyerek bölgeden ayrıldı.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi