EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriBARSİAD: Sanayi odaklı büyüme şart
BARSİAD: Sanayi odaklı büyüme şart
Enerji krizinin gölgesinde sanayi üretimi endeksinde beklentinin üstünde yükseliş kaydedildiğini belirten BARSİAD Başkanı Arif Demirören, sanayicinin yeni destek paketleri beklediğini söyledi.
BURSA (İGFA) - Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (BARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Demirören, Aralık’ta yüzde 1,6 artış kaydeden ve yıllık bazda yüzde 14’ü aşan sanayi üretim endeksinin, içinden geçilen zor süreç nedeniyle çok değerli olduğunu söyledi. Demirören, bu ivmenin sanayicilerin özverili çalışmalarının yansıması olduğunu belirterek, destekleyici yeni paketlerin oluşturulması gerektiğini kaydetti.
Sanayi üretim endeksinin, enerji cephesinde yaşanan yüksek maliyet ve arzdaki sorunlara rağmen yükselişini sürdürmesinin zorlu bir dönemde kaydedilen çok önemli bir başarı olduğunu ifade eden Demirören, “Ekonomik kalkınmanın bileşenleri; üretim, yatırım ve ihracatta geçerken bizim de bu yolda güçlenerek yürümemiz için sürdürülebilir ve etkin destek paketlerinin uygulamaya konması elzemdir. Milli imkânlarla küresel rekabet ortamında tercih edilen sanayicimizin eli güçlendikçe küresel pastadan alacağı dilim daha da büyüyecektir” dedi. Demirören, yüksek enerji maliyetleri ve güncel ekonomik gelişmeler doğrultusunda şekillenen hammadde sorunlarından en çok etkilenen grubun sanayici olduğunu da vurguladı.
-
Antalya Finike’de takdir edilecek davranış! -
Pazaryeri Boncuğu’nda hasat vakti -
Mersin'de gençlere ücretsiz fiziki yeterlilik kursu -
Bisikletlilerin trafik güvenliğinde hedef sıfır can kaybı -
İstanbul Maltepe’de çocuklar kitapların sihirli dünyasıyla buluşuyor -
Bursa Emir Sultan Külliyesi’nde karpuz ikramı -
Denizli’de sürdürülebilir içme suyu için yeni yatırım -
Sakarya'da Doğu Çevre Yolu projesinin detayları ilk kez paylaşıldı

