EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriBalıkesir GES'leri ağaç kurtarıyor
Balıkesir GES'leri ağaç kurtarıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına da güneş enerji santrali kuruyor.
BALIKESİR (İGFA) - Başkan Yücel Yılmaz’ın “İnsana ve doğaya saygılı şehir” vizyonuyla çalışmalarına yön veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevreci yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji üretiminde sürdürülebilirliği artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi; Karizma Pazar Yeri ve Çayırhisar Yerleşkesinin ardından Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına da güneş enerji santrali kuruyor.
ENERJİ İHTİYACININ YÜZDE 48’İNİ KARŞILAYACAK
Bin metrekarelik çatı yüzeyine kurulacak güneş enerji santraliyle yıllık yaklaşık 138 bin 625 kWh enerji üretilecek. Santral, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi içerisinde yer alan NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 48’ini karşılayacak.
KARBONSUZ KENT HEDEFİNE KATKI
Yılda 5 bin 545 ağaç dikmeye eş, çevre için pozitif bir değer oluşturacak güneş enerji santrali, yıllık yaklaşık 60 bin 995 kilogram karbon salımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de katkı sağlayacak.
-
Bakanı Memişoğlu: İyilik paylaştıkça çoğalır -
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze barış istediğini ortaya koydu -
Pelitli Gençler Birliği BAL’a gözünü dikti -
Koç Üniversitesi'nden 'AI' destekli karbon yakalama araştırması -
Kamu projelerinde fiyat artış oranları değişti -
Bursa’da iki ilçede planlı su kesintisi -
Plajda kalp sağlığına dikkat! Susamayı beklemeden su için -
Bahçeli: “Terörsüz Türkiye” için kaybedecek vaktimiz yoktu

