GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriBakan Yardımcısı Metin: Gıda arzından problem yok
Bakan Yardımcısı Metin: Gıda arzından problem yok
2022 TABADER Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’nin açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Tüketicimiz hiç merak etmesin. Bu ülkede gıda arzında hiçbir problem yok ve olmayacak" dedi.
İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de sektörünün en önemli sivil toplum kuruluşu olan TABADER’in üç büyük uluslararası zirve ve etkinliklere ev sahipliği yaptığı ‘’2022 TABADER Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’’ İstanbul’da başladı.
Toprak Mahsulleri Ofisi ve TABADER işbirliği ile bugün İstanbul Wow Convention Center’da başlayan ‘’2022 TABADER Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’’ne sektörü yurt içi ve yurt dışında temsil eden kurum, kuruluşlar ve birlikler katıldı.
Sektörün en önemli etkinliği olan ve uluslararası değer taşıyan ‘’2022 TABADER Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’’nin açılış konuşmasını yapan TABADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Bayram, amaçlarının sektörlerini çok daha ileri noktalara taşımak olduğunu belirterek, sektörlerinin hem stratejik hem de çok önemli olduğunu söyledi.
Türkiye tahıl ve bakliyat işleme teknolojileri ve depolama sistemlerinde ciddi bir teknoloji know-how’ına sahip olduğunu da kaydeden Başkan Prof. Dr. Bayram, tahıl ve bakliyatın silah gibi olduğunu belirterek, "Kendi toplumunuzun güvenliği için çok önemlidir. Son 10 yılda ciddi ilerlemelerin sağlandığı lisanslı depoculuk çok önemlidir. Şu anda 8,2 milyon ton civarında kapasitemiz mevcut” dedi.
TÜRKİYE KENDİNE YETEN ÜLKE
Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise, dış ticaret ilişkisi içerisinde ülkelerin en önemli yapması gereken ve gıda arzını sağlama açısından bulunurluk olduğuna dikkati çekerek, "Tüm çalışmalarımız bulunurluk üzerine. Bu noktada Türkiye dünyanın en şanslı ülkelerinden. Hem üretim kapasitesi hem de uyguladığımız tarım ve ekonomi politikaları açısından bulunurluk noktasında dünyada önemli bir noktadayız” dedi. Türkiye'nin üretmeye devam edeceğini vurgulayan Metin, "Tüketicimiz hiç merak etmesin. Bu ülkede gıda arzında hiçbir problem yok ve olmayacak. Üretmeye devam edeceğiz. Aldığımız tedbirlerle ve hem iç ticarette hem dış ticaretteki politikalarımızda bulunurluğu bu ülkede her alanda, her üründe sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
-
ZEYDAM’da ilk uygulama dönemi başladı -
Bornova'da binlerce minik tatil öncesi şenlikte buluştu! -
Bursa'daki camiler Büyükşehir eliyle yenileniyor -
Vatan Bekçileri Derneği'nden MEB'e mezuniyet töreni çağrısı -
Seyit Ateş, Ağrılı taraftar Şevhat'ın Beşiktaş forması hayalini gerçekleştirdi -
Uzunköprülü judocular Türkiye Şampiyonası'na damga vurdu -
Son ders zili çaldı... Eğitim öğretimde yaz tatili başladı! -
Ordu’da camilerde temizlik mesaisi sürüyor

