GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriBakan Uraloğlu'ndan Suudi Arabistan Büyükelçisi'nden ziyaret
Bakan Uraloğlu'ndan Suudi Arabistan Büyükelçisi'nden ziyaret
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Fahad Bin Assaad Bin Abdulkareem Abualnasr'ı makamında kabul etti.
ANKARA (İGFA) - Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Fahat Bin Assaad Bin Abdulkareem Abualnasr, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu ziyaret etti.
Bakan Uraloğlu kabulde, iki ülke arasındaki ticaret hacmine dikkat çekerek, "İki ülke arasındaki ticaret hacmimiz geçen sene 6,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Bunun mümkün olan en kısa dönemde 30 milyara çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
Türkiye'nin jeostratejik olarak önemli bir konumunda bulunduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "Kuzey-güney ve doğu-batı taşımalarında ülkemizin olması işleri kolaylaştıracaktır diye düşünüyoruz. Özellikle körfezdeki FAV Limanından olan Kalkınma Yolu Projesini önemsiyoruz. Burada biz ilk etapta Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Türkiye olarak konuşuyoruz. Suudi Arabistanın bu projeye ilgi duyması ve katılması, kendi limanlarından FAV Limanına ro-ro seferleri yapılması noktasında bir istekleri olursa gerçekten memnuniyet duyarız. Biz bölgedeki ülkelerden hiçbirinin bu işin dışında kalmasını istemiyoruz. Kalkınma Yolu Projesinin sadece bir ulaştırma projesi olduğunu düşünmüyoruz. Bölgenin güvenliğine de katkı sağlayacaktır diye düşünüyoruz. Ne kadar çok ülke bu konuyla ilgilenirse, hep beraber başarılı olmuş oluruz" diye konuştu.
Suudi Büyükelçi Abualnasr ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin oldukça güçlü olduğuna vurgu yaptı.
-
Berkay Şahin’in uyuşturucu testi sonuçlandı... Numuneler negatif! -
Çağrı Karakuş, Körfez futbolunda istikrarlı yükselişini sürdürüyor -
TOFAŞ’ta ilk imza Yiğitcan Saybir’e -
Başkan Aydın, Osmangazi Meclisi'nde yeni müjdeler verdi -
Gaziantep BÜSEM'de yeni iş yerlerinde anahtar töreni -
Adalet Bakanı Gürlek: 140 yeni mahkeme kuruldu -
Manisa’nın koroları uluslararası başarıya imza attı -
Dünya Bisiklet Günü’nde sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

