GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriBakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankacılara faiz artırma talimatı verdiği iddiasına ilişkin iddialara İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama geldi.
ANKARA (İGFA) - Bazı basın yayın organlarında yer alan “Bakan Mehmet Şimşek, bankacılarla lüks bir restoranda yemek yedi. Bankacılara faiz artırma talimatı verdi” iddiası doğru olmadığını açıklayan İletişim Başkanlığı, konuya açıklık getirdi.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, 12 Mart 2024 tarihinde bir iftar yemeğinde bir araya gelmiştir. İftar programı, iddia edildiği gibi lüks bir restoranda değil, İstanbul Finans Merkezi’ndeki Ziraat Bankası’nın genel müdürlüğünde yapılmıştır. Yapılan görüşmede, ekonomideki ve bankacılık sektöründeki güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunulmuştur. Türkiye Bankalar Birliği, yaptığı kamuoyu duyurusuyla Bakan Şimşek’in iftara katılan bankacılara “faiz artırma talimatı” verdiği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlamıştır" ifadeleri yer aldı.
-
Darıca Dutluk Sokak’ta üstyapı son sürat ilerliyor -
Büyükşehir Çocuk Eğitim Merkezlerinde mezuniyet heyecanı -
Çilekli Düşler Köyü'nde Karadeniz Kültürü yaşatıldı -
Emekli Evi Korosu, ‘Hatıralarda Kalan Ezgiler’i Mersinlilerle buluşturdu -
6. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu -
ABD'de yaşayan Türk gencinden 2 aydır haber alınamıyor -
Öğrenciler karnelerine kavuştular -
İzmir’de sivrisineğe karşı dev mücadele

