EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriBakan Şimşek: Piyasaların işleyişi için gerekli adımlar atılıyor
Bakan Şimşek: Piyasaların işleyişi için gerekli adımlar atılıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım" işlemini değerlendirerek, piyasaların sağlıklı işleyişi ve etkinliği için gerekli adımların atıldığını açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kısa bir süre önce Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım işlemlerine başlamıştı.
Piyasaların sağlıklı işleyişi ve etkinliği için gerekli tüm adımların atıldığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TL uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemleriyle piyasalardaki oynaklığın azaltılması ve öngörülebilirliğin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın paylaşımını da alıntılayarak, TCMB tarafından hazırlanan Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Satım işlemlerinin ne anlama geldiğinin anlatıldığı videoya yer verdi.
-
CHP PM Üyesi Murat Bakan: Polis ilk kez CHP’ye sokuldu -
Gaziantep’te Türkiye Drift Şampiyonası heyecanı -
Ankara'da buz pateni keyfi bayramda da devam edecek -
Özgür Özel: CHP sokakta, meydanda, yoldadır... Geri gelmek üzere çıkıyorum! -
Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda lezzet ve müziğin yolculuğu -
Denizli’de riskli kavşakta güvenli ulaşım adımı -
Antalya’da mezarlıklar bayram ziyaretine hazır -
Tutuklanan bir CHP'li başkan daha uzaklaştırıldı... Akçakoca Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı!

