GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriBakan Şimşek: Dış denge önemli iyileşme...
Bakan Şimşek: Dış denge önemli iyileşme...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış ticaret dengesine yönelik verileri değerlendirerek, bu yıl dış dengede önemli bir iyileşme sağlayacaklarını açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Haziran'da dış ticaret açığının, geçici olarak, takvim etkisiyle arttığına dikkati çekerek, geçen yılın aynı ayına göre yıllık açık ise 31 milyar dolar gerilediğini söyledi.
Bakan Şimşek paylaşımında, "Bu yıl dış dengede önemli bir iyileşme sağlayacağız. Bunun kalıcı hale gelmesi için enerjide dönüşüm ve yeni sanayi politikası kilit rol oynuyor. Hedefimiz cari açığın milli gelire oranını kalıcı olarak yüzde 2,5'in altına çekmektir." ifadelerini kullandı.

-
Konya Selçuklu'da Çevre Günü’nde beste yarışması -
Bursa'da Engelliler Meclisi’nden “Yaza Merhaba” konseri -
İzmir'de Bilsem Zirvesi gerçekleştirildi -
Konya’da Başkan Altay’dan esnaf ve vatandaş ziyareti -
Milli pedallar Avrupa Şampiyonluğu için Sakarya’da -
İstanbul Bakırköy'de “Yaza Merhaba” konseri -
Bursa'nın tescilli lezzetinde hasat zamanı -
Sakarya’da yazların tadı olan kampların takvimi açıklandı

