EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriBakan Şimşek: Dezenflasyon belirlenginleşiyor
Bakan Şimşek: Dezenflasyon belirlenginleşiyor
Bugün açıklanan Ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dezenflasyonun belirginleştiğine dikkati çekti.
ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Dezenflasyonun belirginleştiğine dikkati çeken Bakan Şimşek, "Yıllık enflasyon son 3 ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52 gerçekleşti. Geçici unsurların da etkisiyle aylık enflasyon ağustosta yüzde 2,5, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 gerçekleşti. Aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra negatif oldu. Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz. Böylece yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz" dedi.
Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, program hedeflerine ulaşma konusunda kararlılıklarının aşikâr olduğunu kaydetti.
Bakan Şimşek, "Düşen enflasyon, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörümüzün maliyet ve stok yönetimini iyileştirirken verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanması önem arz ediyor" yorumunda bulundu.

-
Rize 3. Kitap Fuarı kapılarını açıyor -
SEKA Devlet’te B blok yıkım ihalesi tamam -
Sakarya’da Çehov Kabare’ye büyük ilgi -
İletişim Başkanı Duran’dan okul saldırısı sonrası açıklama -
Sashiko atölyesiyle ürünlerini yenilemeyi öğrendiler -
Kocaeli İzmit'te Dünya Sanat Günü’ne özel Kırkyama söyleşisi -
Ticaret Bakanlığı’ndan dolandırıcılık uyarısı... Yapay zekalı dolandırıcılık girişimlerine dikkat! -
Okullarda şiddete tepki! Düzce’de eğitim sendikalarından 'yeter' çağrısı

