EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriBakan Şimşek: Cari açık yönetilebilir seviyelerde
Bakan Şimşek: Cari açık yönetilebilir seviyelerde
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nisan ayında yıllıklandırılmış cari açığın 37 milyar dolar olduğunu belirterek, uygulanan program sayesinde ekonominin küresel şoklara karşı dayanıklılığının arttığını açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin cari dengesinde önemli bir iyileşme sağlandığını duyurdu.
Bakan Şimşek, “Nisan'da yıllıklandırılmış cari açık 37 milyar dolar gerçekleşti. Uyguladığımız program sayesinde cari dengede önemli bir iyileşme sağlayarak ekonomimizin küresel şoklara karşı dayanıklılığını güçlendirdik” ifadelerini kullandı.
Artan enerji fiyatlarının olumsuz etkisine rağmen cari açığın yıl genelinde yönetilebilir seviyelerde kalmasının beklendiğini vurgulayan Bakan Şimşek, ayrıca, zorlu küresel koşullara rağmen dış finansmana erişimde güçlü görünümün devam ettiğini belirterek, reel sektörün ve bankacılık sektörünün yıllıklandırılmış dış borç çevirme oranlarının sırasıyla yüzde 239 ve yüzde 177 seviyesinde gerçekleştiğini aktardı.
Bakan Şimşek, “Son dönemde hayata geçirdiğimiz düzenlemelerle ülkemize yönelik uzun vadeli finansman girişlerini artırmayı, yatırım ortamını iyileştirmeyi ve Türkiye’yi yatırım, üretim ve ticaret merkezi yapmayı amaçlıyoruz” mesajını paylaştı.
-
Bugün hava nasıl olacak? Fırtınaya dikkat! -
Mirasçıların yıllardır beklediği o kanun çıktı -
Kayserili çocuklara Emniyet'ten trafik eğitimi -
Yeni yapılan 31 bilimsel araştırmaya göre, vegan köpek maması ve vegan kedi mamasının iyi sindirildiğini ortaya koydu -
Kaldırım işgaline karşı sıkı denetim -
Kadınlar kentin değerleriyle buluşuyor -
Kadın girişimcilere Yenicuma’da satış imkanı -
Açık havada nostalji rüzgarı

