EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriBakan Muş: İhracatta bu yıl 3'te 3 yaptık
Bakan Muş: İhracatta bu yıl 3'te 3 yaptık
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mart ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını açıkladı. Mart ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolar oldu.
ANKARA (İGFA) - Mart ayına ilişkin Dış Ticaret verilerini açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mart'ta ihracatın 2021 yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolar olduğunu belirterek, "Bu rakam, tüm zamanların en yüksek Mart ayı ihracat rakamı" dedi.
İhracatımızda 2021 yılında yakalanılan ivmeyi bu yıl da devam ettirdiklerini ifade eden Bakan Muş, "Ocak ve Şubat aylarında da en yüksek aylık rakamları açıklamıştık. Bu yıl 3’te 3 yapmış olduk. Ocak-Mart dönemi ithalat artışımızda petrol ve doğalgaz başta olmak üzere emtia fiyatlarında küresel düzeyde yaşanan artışlar etkili olmuştur. Nitekim, küresel emtia fiyatları bu yılın ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 41,8 artış göstermiştir" diye konuştu.
-
Mersin’de kırsal yollarda 21 kilometrelik asfalt çalışması -
Jandarma Gücü’nden dünya şampiyonasında çifte başarı -
Gaziantep'te gökyüzü meraklıları ikinci kez buluştu -
Ciroda yıllık artış sürerken aylık düşüş dikkat çekti... Hizmet sektörü zirvede -
Gaziantep’te modern aşevi hizmete girdi -
İzmir’de yatırımlar hız kesmiyor -
Gemlik’te 500 kişilik öğrenci yurdunda sona doğru -
Kocaeli Büyükşehir, adayların sınav stresini ortadan kaldırıyor

