DÜNYA
DÜNYA HaberleriAzerbaycan Murovdağ Tüneli’nde ilk ışık göründü
Azerbaycan Murovdağ Tüneli’nde ilk ışık göründü
Karabağ ve Doğu Zengezur’da bulunan ve bölgenin önemli altyapı projelerinden Toğanalı-Kelbecer-İstisu karayolunun inşaatı yüzde 85 oranında tamamlandı.
AZERBAYCAN (İGFA) - Cengiz İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda Karabağ ve Doğu Zengezur ekonomik bölgelerinde hayata geçirilen Toğanalı-Kelbecer-İstisu karayolunun inşaatının yüzde 85’i tamamlandı.
Kazı çalışmaları tamamlanan ve dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri olacak Murovdağ Tüneli’nde asfalt, aydınlatma ve havalandırma çalışmalarıysa sürüyor.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mihriban Aliyeva ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in katılımıyla ilk ışık görme töreni gerçekleştirilen tünelin toplam uzunluğu 23.401,8 metre olacak. İki gidiş ve iki geliş olmak üzere dört şeritli olması planlanan Murovdağ Tüneli, bölgenin birçok yerleşim yerine güvenli ulaşım bağlantısı sağlayacak.
Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, sadece Avrupa’da değil, dünyanın farklı coğrafyalarında da önemli projelerimizi başarıyla sürdürdüklerine dikkati çekerek, "Cengiz İnşaat olarak kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki altyapısına destek vermeye devam ediyor, yıllarca işgal altında kalan bu toprakların yeniden ayağa kalkması ve ekonomik gelişimini hızlandırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Özellikle stratejik öneme sahip Karabağ ve Doğu Zengezur’da yer almaktan dolayı son derece mutluyuz. Dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri olacak Murovdağ Tüneli’nin, Cengiz İnşaat ve Türkiye imzası taşıyacak olması bizleri ayrıca gururlandırıyor" diye konuştu.
-
Suça sürüklenen çocukların yüzde 82’si pişman -
15 ülkeden 578 bisikletçi Antalya’da pedal çevirecek -
Mersin'de 'marul tarlada kaldı' iddiasına yalanlama -
CHP’li Yazgan’dan hekimlere yeşil pasaport teklifi -
Adana’da Uzunköprü rüzgarı... Moda tasarımcısı Güzin Vardar Türkiye birincisi oldu -
Edirne Keşan'da okullarda sağlık seferberliği -
Altınkale Kavşağı hizmete açıldı... Yıllık tasarruf hedefi 274 milyon TL -
5G abone sayısı 29 milyona ulaştı

