GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriAşırı sıcaklar Bursa Yenişehir'de balıkları da vurdu
Aşırı sıcaklar Bursa Yenişehir'de balıkları da vurdu
Bursa'da aşırı sıcaklardan tamamen kuruyan Yenişehir Kocasu Nehri’nde suların tamamen çekilmesiyle balık ölümleri de başladı.
Gürhan ADANA BURSA (İGFA)- Bursa'da Yenişehir’in güney yönündeki köylerden geçerek Sakarya Nehri’ne dökülen Kocasu Nehri’nde balıklar karaya vurdu.
Bölgede oltayla balık avlamaya giden amatör balıkçılar karşılaştıkları manzarayı cep telefonlarıyla görüntüledi.
Kocasu Nehri’nin Ayaz Köyü’nün kıyısından geçtiği bölgeye giden emekli işçi Zafer Gürel, balıkların toplu halde karaya vurduğunu gördü. Gördüklerini anlatan Gürel, “En son ciddi bir kuraklığı çocukluğumda yaşamıştım. 1986 yılıydı ancak bu yılki gibi yıkıcı bir kuraklık değildi. Dün Kocasu’daki sazan, imron, yayın ve delibalıkların toplu halde öldüklerini gördük. Çok üzüldük” diye konuştu.

-
Jandarma fotokapanlarla yüzlerce şüpheliyi yakaladı -
Adalet Bakanı Akın Gürlek manevi tazminat gelirini Türk Kızılay’a bağışladı -
Bursa esnafı bilgilendirildi... Vergi borçlarında düşük oranlı tecil faizi ile taksitlendirme imkanı -
Yaz aylarının gizli astım tehlikeleri... Polen, klor, nem, mangal dumanına karşı dikkat! -
Ahbap Derneği bağışlarına soruşturma! -
Sıcak hava e-ticareti hareketlendirdi... Soğutucu ürün satışları zirvede -
Mehmet Aurelio’ya İpsala’da yoğun ilgi -
Manisa'da 27. Adala Hermos Festivali’nde Onur Akın rüzgârı

