YAŞAM
YAŞAM HaberleriASEV Nalkesen’in şarkılarıyla kulakların pasını sildi
ASEV Nalkesen’in şarkılarıyla kulakların pasını sildi
İzmir'de Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden Yusuf Nalkesen’in şarkılarıyla sahne aldı.
İZMİR (İGFA) - Pandemi dolayısıyla uzun bir süre musiki tutkunlarından ayrı kalan ASEV TSM Korosu, sahne aldığı Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde sanat dolu muhteşem bir geceye imza attı.
İki bölümden oluşan konser ‘Grubun Renkleri Gömülürken Sulara’ isimli parça ile başladı. Yaklaşık iki saat süren konserde 50 korist sahne alırken Yusuf Nalkesen’e ait 20 eser koro ve solo olarak icra edildi. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek konser ‘Bir Gün Karşılaşırsak Ayrıldığımız Yerde’ isimli eser ile son buldu.
Gecenin sonunda sahneye davet edilen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, konsere katılımlarından dolayı Ezgi Nalkesen’e Helvacı Kilimi hediye ederken Şef Barış Doğan’a başarılı çalışmalarından ötürü çiçek takdimde bulundu.
ASEV TSM Korosunun, dedesi Yusuf Nalkesen’in bestelerini seslendirmesinden onur ve mutluluk duyduğunu belirten Ezgi Nalkesen, “Yıllar geçmesine rağmen dedem Yusuf Nalkesen adına böylesine güzel bir sanat gecesi düzenleyen Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum. Buraya gelerek şarkılara eşlik eden Aliağalılara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
-
Jandarma fotokapanlarla yüzlerce şüpheliyi yakaladı -
Adalet Bakanı Akın Gürlek manevi tazminat gelirini Türk Kızılay’a bağışladı -
Bursa esnafı bilgilendirildi... Vergi borçlarında düşük oranlı tecil faizi ile taksitlendirme imkanı -
Yaz aylarının gizli astım tehlikeleri... Polen, klor, nem, mangal dumanına karşı dikkat! -
Ahbap Derneği bağışlarına soruşturma! -
Sıcak hava e-ticareti hareketlendirdi... Soğutucu ürün satışları zirvede -
Mehmet Aurelio’ya İpsala’da yoğun ilgi -
Manisa'da 27. Adala Hermos Festivali’nde Onur Akın rüzgârı

