YAŞAM
YAŞAM HaberleriArtvin'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı kutlandı
Artvin'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı kutlandı
Artvin'de, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.
Bayram SARAYOĞLU / ARTVİN (İGFA) - İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde organize edilen programda, tarih öğretmeni Sevgi Özel günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Kurtuluş Savaşı yılları ve İstiklal Marşı'nın kabul edilme sürecinin sinevizyonla anlatıldığı programda, Kazım Karabekir Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı oratoryo sahneledi.
Okullar arasında gerçekleştirilen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği program, "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konu resim sergisinin açılışının ardından tamamlandı.
Programa, Vali Turan Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, Garnizon Komutanlığından Piyade Yarbay Yusuf Bekgöz, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Murat Çalış, İl Emniyet Müdürü Murat Güneş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Başkonak, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
-
KOBİ’ler siber suçluların yeni hedefi -
Plastik sanayicilerinden 'ara eleman' alarmı -
Kepsut’a Orman İşletme Müdürlüğü kuruluyor -
Galatasaray tribün liderine gözaltı talimatı -
Bursa'da “Osmangazi Okuyor”un yeni durağı Yeniceabat oldu -
TÜRKYED: Gençlere yapılan yatırım, Türkiye’nin geleceğine yatırımdır -
AFAD’dan Yozgat’ta EYY konutlarına ziyaret -
Çayırova’da, geleceğin basketbolcuları seçmelerde ter döktü

