Tarih: 24.01.2022 15:45

Arsa satışları konutu geride bıraktı!

Facebook Twitter Linked-in

TÜİK ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre arsa, tarla, iş yeri, fabrika, ofis, depo, sanayi sitesi gibi konut dışı gayrimenkul satışlarında tüm zamanların rekorunu kırıldı. Bu alandaki satışlar 2021'de önceki yıla göre yüzde 29,6 artarak 1 milyon 528 bin adede ulaştı.

       

İSTANBUL (İGFA) -  Arsalarda yaşanan rekor hakkında bilgi veren Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, pandemiyle birlikte arsalarda satış patlaması yaşandığını söyledi. Salgın döneminde kırsala, doğaya ilginin arttığını kaydeden Altınay, "İnsanlar evlerden sıkıldığı için biz nasıl bir yaşam alanı içerisinde mutlu olabilirizi düşündüler. O nedenle de bir şeyler ekebilecekleri, çocukların bahçede rahatça oynayabileceği, bazen mangal yapabilecekleri yer arayışlarına girdiler. Kimisi arsa alıp içine ev yapmayı isterken bununla uğraşamam diye düşünenler ise bahçeli konutlara yöneldi. Bu nedenle de arsa ve tarla satışları arttı. Öte yandan arsa almak en kârlı yatırımlardan. Doğru bir yerden alınan arsayla zarar edilmesi imkânsız” dedi.

İSTANBUL REVAÇTA

Özellikle İstanbul çevre ilçelerine talebin yoğunlaştığına dikkat çeken Altınay, “Çatalca, Silivri hattında daha çok talep vardı. Ama bütçesi yetmeyenler bu sefer Tekirdağ’da Çerkezköy, Kapaklı ve Saray hattını tercih etti” diye konuştu.

Bölgelere göre fiyatlar hakkında da bilgi veren Altınay, Çatalca ve Silivri tarafında arsa almak isteyenlerin yaklaşık 400-500 metrekaredeki bir arsayı yaklaşık 700 bin TL civarında alabileceklerini belirterek, "Bin metrekareye istiyorum derse 1 milyon TL’nin üzerine çıkması gerekir. İçinde evi de olsun hazır bir düzen olsun, kurulu bir bahçesi olsun isteniyorsa da minimum 2 milyon TL bütçeye sahip olunmalı. Tekirdağ’da ise 500 metrekare alanında bir arsayı yaklaşık 400-500 bin TL’ye alabiliyorsunuz. 800-1000 metrekare civarındaki bir arsayı almak istiyorsanız da 600-800 bin TL’ye çıkılmalı. Ama köylere gideceğim diyorsanız bu rakam biraz daha aşağıya düşebiliyor" dedi.

 Arsaların yanı sıra fabrika satışları da arttığına dikkati çeken Altınay, "Öyle ki üretimini artırmak, yeni fabrika açmak isteyen bazı yatırımcılar, iş yapacak fabrika bulamıyor. Satılık fabrikalar kısa sürede satılırken; kiralık fabrikalar ilana bile çıkmadan kiralanıyor" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —