YAŞAM
YAŞAM HaberleriAraçları doludan koruyan şişirilebilir örtüye patent
Araçları doludan koruyan şişirilebilir örtüye patent
Türk Patent ve Marka Kurumu, Eyyüb Aksoy’un geliştirdiği, ani dolu yağışlarında araçları koruyan şişirilebilir örtü için patent verdi. Örtü, kompakt tasarımıyla her an kullanıma hazır.
ANKARA (İGFA) - Türk Patent ve Marka Kurumu, Eyyüb Aksoy’un icadı olan “Şişirilebilir Dolu Örtüsü”ne verdiği patenti 'Haftanın Patenti' olarak tanıttı.
İklim değişikliğiyle artan ani dolu yağışlarının araçlarda yol açtığı hasarları önlemeyi amaçlayan 2021-010650 patent nolu buluşun, araç üzerine serilerek mıknatıslarla sabitlenen ve araç çakmak girişinden enerji alan hava motoruyla şişirilen bir örtü olduğu belirtilirken, dolu taneleriyle araç arasında hava katmanı oluşturarak hasarı engellediği belirtildi.
Kısa sürede şişirilerek kalın bir koruyucu hava katmanı sağlamasının örtünün temel özelliği olduğu belirtilirken, içindeki havanın vakumlanarak katlanabilir ve araçta sürekli taşınabilir hale geldiği ve bu sayede mevcut örtülerin hacim ve yer kaplama dezavantajını ortadan kaldırdığı kaydedildi.
-
CHP'de 8 il başkanı daha görevden alındı -
Muğla 15 Temmuz Ulusal Yol Yarışı'na ev sahipliği yaptı -
Zamanaşımına uğrayan varlıkların iadesinde yeni dönem -
Bakan Göktaş: Çocuklar için koruyucu mekanizmalar güçlendirilecek -
Balıkesir Bandırma’ya ikinci Gençlik Merkezi -
Rusya Ulusal Tanıtım Merkezi için işletmeci seçecek... Türkiye'de Rus markaları için kalıcı platform hazırlığı -
Konya'dan 7'si görme engelli 20 kişi Ankara'ya pedal çevirdi -
Ordu'da Çambaşı Yaylası’nda festival coşkusu

