YAŞAM
YAŞAM HaberleriAntalya'da belediye üretiyor, kent kazanıyor
Antalya'da belediye üretiyor, kent kazanıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini güçlendiren kent mobilyalarını kendi atölyelerinde üreterek önemli bir tasarruf sağlıyor.
ANTALYA (İGFA) - Piyasa koşullarında yüksek maliyetlerle temin edilen kent mobilyaları, Büyükşehir Belediyesi’nin atölyelerinde çok daha uygun maliyetlerle üretilerek kentin dört bir yanında kullanıma sunuluyor.
Banktan piknik masasına kadar birçok ürünün belediyenin öz kaynaklarıyla imal edilmesi, kamu bütçesine de önemli katkı sağlıyor.
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren atölyelerinde, kentin ihtiyaç duyduğu mobilyaları dışarıdan satın almak yerine kendi imkânlarıyla üretiyor.
Bu sayede hem maliyetler düşürülüyor hem de üretim süreci tamamen belediyenin kontrolünde yürütülüyor. Banklar, masalar, kamelyalar, çöp kovaları ve çeşitli ahşap kent donatıları, dışarıdan satın alınmak yerine belediyenin kendi ustalarının emeğiyle hayat buluyor.
2025’TE BİNLERCE KENT MOBİLYASI ÜRETİLDİ
Belediyenin kendi atölyelerinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında 2025 yılı içerisinde toplam bin 225 adet bank ile 846 adet piknik masası üretildi.
Üretilen mobilyalar, parklar, yeşil alanlar, sahil bantları, sosyal yaşam alanları ve kamu kurumlarında vatandaşların kullanımına sunuldu.
KALİTE VE DAYANIKLILIK ÖN PLANDA
Kendi atölyesinde üretim yapan Büyükşehir Belediyesi, kent mobilyalarını Antalya’nın iklim koşullarına da uygun şekilde tasarlıyor. Dayanıklı malzemelerle üretilen mobilyalar, uzun ömürlü kullanım sağlarken aynı zamanda kent dokusuna uyumlu bir görünüm sunuyor.
Üretimin belediye bünyesinde yapılması, bakım ve onarım süreçlerinde de önemli avantajlar sağlıyor. Zamanla yıpranan ya da zarar gören kent mobilyaları, hızlı bir şekilde onarılarak yeniden kullanıma kazandırılıyor. Böylece hem yeni alım ihtiyacı azalıyor hem de kaynakların etkin kullanımı sağlanıyor.
-
Düzce Gazeteciler Cemiyeti birlik ve paylaşımı pekiştirdi -
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Antalya'dan barış ve diyalog mesajı -
Geleceğin teknolojileri GTÜ’de masada -
Trabzon’da turizme zabıta desteği -
Bursa'da Başkan Aydın’ın Cuma durağı Muradiye Mahallesi oldu -
Konya Büyükşehir’den STK’lara proje ve hibe eğitimi -
Mudanya'da 11 yıllık kira krizi gün yüzüne çıktı! Montania belgeleriyle savundu -
Konya Büyükşehir’den Aliya İzzetbegoviç sergisi

