Tarih: 22.08.2024 12:59

Ankara'da 'maymun çiçeği' iddialarına açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kentte görüldüğü iddia edilen 'maymun çiçeği' vakalarının asılsız olduğunu yaptığı açıklamayla duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Ankara İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çeşitli medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğduğu belirtildi.

Açıklamada, "Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir. Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanı'mız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır. Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı.

https://twitter.com/ankarailsaglik/status/1826544400085778576




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —