GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ANKARA GÜNE KARLA UYANDI

ANKARA GÜNE KARLA UYANDI

Soğuk ve yağışlı havanın etkisinde bulunan Ankara güne karla uyandı. Gece boyunca etkili olan kar, sabah saatlerinde Başkent'i beyaza bürüdü.

SELÇUK KOÇ

ANKARA /  UHA- Mart ayının sonlarına yaklaşılmasına rağmen, yurdun büyük bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Başkent Ankara'da soğuk havalardan nasibin aldı.

Ankara'da gece boyunca etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini yitirmesine rağmen, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı yüzünden özellikle yüksek kesimlerde sokak ve caddeler karla kaplandı. Soğuk havanın etkisiyle buza dönüşen kar, özellikle sürücülere zor anlar yaşattı. Sabah kalktıklarında beyaz örtüyle karşılaşan araç sahipleri, araçlarının üzerindeki karı temizlemek için dakikalarca uğraştı. Belediye ekipleri de yolları ve kaldırımları kardan temizlemek için uzun uğraşlar verdi.

Başkent üzerindeki beyaz örtü sadece olumsuzluk değil, çarpıcı görüntüleri de beraberinde getirdi. Evlerin çatıları ve ağaçların üzerinde biriken kar, ortaya kartpostallık manzarlar çıkardı. Soğuk ve karlı havanın Başkent Ankara ve çevre illerde bir süre daha etkili olduktan sonra bölgeyi terk etmesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: ANKARA KARLA UYANDI
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi