EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriAnkara Keçiören’de zabıta personeline kapsamlı eğitim
Ankara Keçiören’de zabıta personeline kapsamlı eğitim
Ankara Keçiören Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde zabıta personeline yönelik üç gün süren kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi.
ANKARA (İGFA) - Ankara Keçiören Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde zabıta personeline yönelik üç gün süren kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirildi.
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç tarafından verilen eğitimde; zabıtanın görev ve yetkileri, iş yeri açma ve ruhsat süreçleri ile tebligat hukuku konuları detaylı şekilde ele alındı.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda eğitimler interaktif yöntemlerle işlenirken, personelin sahada karşılaştığı uygulamalara yönelik örnekler üzerinden değerlendirmeler yapıldı.
ZABITANIN GÖREV ALANLARI VE SAHADAKİ UYGULAMALAR DEĞERLENDİRİLDİ
Eğitim programı kapsamında zabıta personeline, görev ve yetki alanlarına ilişkin kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Kamu düzeninin sağlanması, denetim süreçleri, vatandaşla iletişim, iş yeri kontrolleri ve mevzuata uygun uygulamalar gibi başlıklarda detaylı sunumlar gerçekleştirildi.
Eğitimlerde özellikle sahada karşılaşılan örnek olaylar üzerinden uygulama yöntemleri anlatılarak, personelin çözüm odaklı yaklaşım geliştirmesine katkı sağlandı. Zabıta memurları, günlük görev sırasında karşılaşabilecekleri hukuki ve idari durumlara ilişkin sorularını doğrudan uzmanına yöneltme fırsatı buldu.
RUHSATLANDIRMA SÜREÇLERİ VE TEBLİGAT HUKUKUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER ANLATILDI
Programın devamında iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yasal süreçler ile tebligat hukukuna dair önemli bilgiler paylaşıldı. İş yeri açma süreçlerinde izlenmesi gereken prosedürler, denetim aşamaları, mevzuata uygunluk kriterleri ve resmi işlemlerde dikkat edilmesi gereken hususlar detaylı şekilde aktarıldı.
Ayrıca tebligat hukukuna ilişkin yapılan bilgilendirmelerde, resmi bildirim süreçlerinde yaşanabilecek hataların önüne geçilmesi amacıyla uygulanması gereken yöntemler anlatıldı.
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, interaktif şekilde yürütülen program boyunca katılımcıların sorularını yanıtlayarak uygulamaya yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.
-
Başkan Tugay Güzelbahçe'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu -
Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak... 8 bakan eskiten tünel halen açılmadı! -
Çocuk dostu Karabağlar için 'ortak akıl' buluştu -
Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri'nden Gebze’deki stratejik projelere yerinde inceleme -
CHP’li Yazgan: Mücadelemi CHP’de sürdüreceğim -
Yanıltıcı reklamlara ağır yaptırım! 7 ayda 185 milyon TL ceza -
Alişan'dan mutlu evliliğin formülü: Eşine itaat edeceksin -
İlk çeyrek raporu yayımlandı... Yerli turist 102,3 milyar TL harcadı

