DÜNYA
DÜNYA HaberleriAlmatı Havalimanı uçuşlara açıldı
Almatı Havalimanı uçuşlara açıldı
TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı Havalimanı gerekli kontrollerin tamamlanmasıyla bu sabah uçuşlara açıldı.
İSTANBUL (İGFA) -Kazakistan’daki olaylar sırasında 5 Ocak akşamı güvenlik gerekçesiyle uçuşlara kapatılan Almatı Havalimanı, bugün yeniden uçuşlara açıldı. Havalimanı ilk etapta sabah 08:00 ve akşam 21:00 saatleri arasında hizmet verecek.
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, tarihi ve kültürel bağlarımız nedeniyle bizim için ayrı bir önemi olan Kazakistan’da barışçıl bir şekilde başlayan gösterilerin yönetimin olumlu yaklaşımına rağmen ilerleyen günlerde şiddet eylemlerine dönmesini üzüntüyle izlediklerini belirtti. Mayıs ayından bu yana işlettikleri ülkenin ticari ve kültürel başkentinin ana giriş kapısı Almatı Havalimanı da şiddet eylemlerinin hedefi olduğunu kaydeden Şener, "Kazakistanlı yetkililerle işbirliği içinde yolcularımızın ve çalışanlarımızın güvenliğini sağladık. Güvenlik güçlerinin düzeni sağlamasıyla birlikte de havalimanını yeniden operasyona açmak üzere çalışmalara başladık ve gerekli izinlerin de alınmasıyla bu sabah itibariyle havalimanını uçuşlara açtık. Orta Asya’nın coğrafi ve ekonomik olarak en büyük ülkesi olan Kazakistan’ın geleceğine inanıyoruz. Ülkede gündelik hayatın normalleşmesiyle birlikte uçuş trafiği de hızla toparlanacaktır” diye konuştu.
Almatı Havalimanı’nda uçuşların başlamasıyla Air Astana, Flydubai, Scat, Qazakair ve Nordwind havayolları sabah saatlerinde uçuşlarını gerçekleştirdi.
-
Alışveriş festivali Gölcük’te ticareti canlandırdı -
AYM önünde acı trajedi! Seyyanen zam eyleminde intihara kalkışan emekli polis kurtarılamadı -
Yığılcaspor, PGL Ligi’nden çekildi! -
Antalya Boğaçayı’nda doğal yaşam dengesi korunuyor -
Düzce’de tır ile otomobil çarpıştı -
Edirne’ye 4 milyar TL'lik sulama yatırımı... Çömlekköy Barajı 2028’de tamamlanacak -
Bursa'da Nilüfer Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım desteği -
Bakan Gürlek'ten 'fon soruşturması' açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir

