YAŞAM
YAŞAM HaberleriAli Ural: “Her yazar kendi sesini bulmalı”
Ali Ural: “Her yazar kendi sesini bulmalı”
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım kültür sanat etkinlikleri kapsamında şair ve yazar Ali Ural’ı sevenleriyle buluşturdu.
SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Usta Çırak Ekseninde Yazarlık” söyleşisi, Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Şair ve yazar Ali Ural’ın konuşmacı olarak katıldığı program, kültür ve edebiyat meraklılarından yoğun ilgi gördü. Ural, “Her yazar kendi sesini bulmalı ve sabırla yazmayı sürdürmelidir.
Usta-çırak ilişkisi bu süreçte rehberlik eder, ilham verir. Ben de çıraklık dönemimde ustalarımdan aldığım ilhamla yazmaya devam ettim” dedi.
USTALARIMDAN ALDIĞIM İLHAMLA YAZMAYA DEVAM ETTİM
Söyleşide Ali Ural, yazarlık yolculuğu, usta-çırak ilişkilerinin edebiyat dünyasındaki önemi ve katılımcılar için ipuçlarını paylaştı. Ural, konuşmasında şunları söyledi: “Yazarlık bir yolculuktur, her yazar kendi sesini bulmalı ve sabırla yazmayı sürdürmelidir. Usta-çırak ilişkisi bu süreçte rehberlik eder, ilham verir. Ben de çıraklık dönemimde ustalarımdan aldığım ilhamla yazmaya devam ettim” diye konuştu.
ONUN YÖNLENDİRMESİ OLMASAYDI
Ural, kendi deneyimlerinden örnekler de vererek, bir yazarın ilk eserlerini yazarken yaşadığı zorlukları ve ustalarından aldığı geri bildirimlerin önemini vurguladı: “İlk şiirlerimi okurken ustam bana eleştiriden çok yol gösterdi. Onun yönlendirmesi olmasaydı bugün farklı bir yolda olabilirdim” dedi.
Söyleşide katılımcılar, yazarla birebir sohbet etme fırsatı da buldu. Etkinlik boyunca salonda yoğun bir etkileşim gözlenirken, Ural zaman zaman katılımcılara tavsiyelerde bulundu.
ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada söyleşi programına yoğun ilgi gösteren tüm sanatseverlere teşekkür edilerek, Kasım ayı boyunca devam edecek kültür sanat etkinliklerine tüm vatandaşların davetli olduğu paylaşıldı.
-
Rotary 2440’da yeni dönem başladı -
Çayırovalılar Lavanta Hasadı'nda buluştu -
Gazeteci Engin Yılmaz'a İGF'de Önemli Görev -
Kırmızı bültenli 54 firari 12 ülkeden Türkiye'ye iade edildi -
BDT Feraizcizadeli öğrenciler prömiyer için perde açtı -
Bursa Büyükşehir’de işten çıkarmalarla ilgili kim haklı? -
Manisa Büyükşehir Konservatuvarı’ndan sanat dolu yıl sonu gecesi -
Sanayi üretimi Mayıs'ta yıllık bazda değişmedi

