YAŞAM
YAŞAM HaberleriAli Babacan çocuklarla oyun oynadı
Ali Babacan çocuklarla oyun oynadı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan partilerinin iftar programına katılmak için gittikleri İstanbul’da çocuklarla oyun oynadı. Oyunun konusu ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’ydi. Babacan çocuklara Meclis’ten beklentilerini sordu, çocuklar yanıtladı.
İSTANBUL İGFA- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Zeynep Babacan çocuklarla oyunlar oynadı. “Mecliste haklarımızla ilgili kanunlar çıkar” diyen Babacan, sözü çocuklara verdi. Babacan’ın tek tek alkışlattığı çocuklar haklarını sıraladı. Çocuklar, “doğa ve çevre hakları”, “kadın hakları”, özgürlükler”, “vatan hakkı”, “eğitim hakkı”, “savunma hakkı”, “barış hakkı”, “seçme ve seçilme hakkı”, hayvan hakları”, “fırsat eşitliği” ve “yaramazlık yapma hakkı” dediler.
Bir çocuğun “dokunulmazlık hakkı” sözleri üzerine Babacan “Meclis’te kürsü dokunulmazlığı var. Meclis kürsüsünde istediğinizi konuşabiliyorsunuz. Kimse size dokunamıyor. O derece.” ifadelerini kullandı.
Babacan ayrıca çocuklara “Nasıl bir Türkiye’de yaşamak istersiniz?” diye sordu.Çocuklar, Babacan’ın bu sorusunu “huzur dolu”, “barış dolu”, “orman dolu”, “hayat dolu”, “adil”, “temiz”, “özgür”, “zulümsüz”, “ekonomisi yüksek”, sözcükleriyle yanıtladı. Çocuklara teşekkür eden Babacan, oyunu “Meclis’in görevi sizin hayal ve arzu ettiğiniz Türkiye’yi gerçekleştirmektir. Meclis bunun için var” diyerek sonlandırdı.
-
Bekar kardeşe 146 ülkeye vizesiz seyahat hakkı -
Mersin Kültür Yolu'nda Sefo rüzgarı -
Gaziantep turizmde dijital çağı başlattı! -
Türk ilaç sanayisinde yerli tedarik hamlesi -
İstanbul Üsküdar'da 19 Mayıs coşkusu Pinhani'yle yaşanacak -
Orhan Kemal Roman Armağanı sahibini buldu -
İzmir Aliağa'nın özel çocuklarından Bahar Şenliği -
Bursa Ümitalan Köyü’nde “kırsal kütüphane” atağı

