GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriAksaz’da nefes kesen tatbikat... Denizaltı kurtarma senaryosu gerçeği aratmıyor
Aksaz’da nefes kesen tatbikat... Denizaltı kurtarma senaryosu gerçeği aratmıyor
Milli Savunma Bakanlığı, Kurtaran-2026 Tatbikatı’nın Aksaz açıklarında devam ettiğini duyurdu. Tatbikatta, batık denizaltı personelinin kurtarılmasına yönelik kritik senaryolar uygulanıyor.
ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı, Kurtaran-2026 Denizaltı Arama Kurtarma Davet Tatbikatı’nın 15-21 Nisan tarihleri arasında Aksaz’da başarıyla sürdüğünü açıkladı.
Tatbikat, NATO’nun Dynamic Minotaur-2026 Denizaltı Arama Kurtarma Masabaşı Tatbikatı ile eş zamanlı olarak icra ediliyor.
Senaryo kapsamında satha çıkma kabiliyetini yitirmiş bir denizaltıya yönelik kapsamlı kurtarma operasyonu yürütülüyor. Bu çerçevede denizaltının aranması, yaşam desteğinin sağlanması ve personelin güvenli şekilde tahliye edilmesine yönelik eğitimler gerçekleştiriliyor.
Tatbikatın bir diğer önemli hedefi ise diğer kuvvet komutanlıkları ve kamu kurumlarıyla birlikte çalışabilirlik kabiliyetinin geliştirilmesi olarak öne çıkıyor.
Program kapsamında 20 Nisan’da Aksaz açıklarında bulunan TCG Alemdar gemisinde basın brifingi ve Seçkin Gözlemci Günü düzenlenecek.
Etkinliğe Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da katılacak.
-
Konya Büyükşehir’den STK projelerine destek -
Bursa Yenişehir’de lojistiğe güç katacak yatırım -
Kocaeli Gebze'de Başkan Büyükgöz LGS birincilerini ağırladı -
Sakarya Yaz Müzik Okulu’nda kayıt heyecanı başlıyor -
Zonguldak'ta “Kelebeğin Rüyası” gösterimine yoğun ilgi -
Bursa Yıldırım’da eğlence dolu yaz tatili -
Antalya’da Hıdırlık Kulesi yeniden ziyarete açıldı -
Denizli Büyükşehir’den üreticiye büyük destek

