GÜNDEM
GÜNDEM Haberleri'Aile Destek' ile erişim kolaylaşıyor
'Aile Destek' ile erişim kolaylaşıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakanlığın sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerinin yer aldığı "Aile Destek" mobil uygulamasını geliştirdi.
ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hayata geçirdiği “Aile Destek” mobil uygulaması sayesinde sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerle ilgili bilgilere kolayca ulaşılarak, uygulama üzerinden sosyal yardım ve sosyal hizmetlere başvuru yapılabilecek.
Vatandaşlar uygulamadaki sosyal hizmetler başlığı altında “Çocuk Hizmetleri”, “Engelli Hizmetleri”, “Yaşlı Hizmetleri”, “Aile Hizmetleri”, “Kadına Yönelik Hizmetler”, “Şehit Yakınları ve Gazilere Yönelik Hizmetler”, “Yurtdışı Hizmetleri”, “Sivil Toplum Hizmetleri” ve “Eğitim ve Yayın Hizmetleri” kategorileri altında sunulan hizmetlere ilişkin bilgileri, faydalanma şartlarını ve başvuru kanallarını görebiliyor.
Sosyal yardımlar başlığı altında ise vatandaşlar faydalanmak istediği desteğin şartlarına ve başvuru kanallarına ilişkin bilgi sahibi oluyor.
"Aile Destek" mobil uygulamasında ayrıca bakanlık haberleri ve duyuruları da yer alıyor.
Uygulama, Bakanlık tarafından halkın hizmetlere erişimini kolaylaştırmak için kurulan ALO 183, ALO 144 gibi çağrı merkezlerinin doğrudan aranabilmesi ve Kadın Destek Uygulamasına (KADES) doğrudan erişilmesi imkanı da sağlıyor.
Uygulama, IOS mobil marketinden https://apps.apple.com/us/app/aile-destek/id1606165366, Android mobil marketinden ise https://play.google.com/store/apps/details?id=app.aile.gov.tr, uzantısıyla ücretsiz indirilebiliyor.
-
Manisa'da akustik yaz akşamları ile müzik ziyafeti -
Kılıçdaroğlu Altan Öymen'i ilk vefat yılında unutmadı -
TÜBİTAK'ın 6. Arktik Bilim Seferi sürüyor... Kuzey Kutbu'nda iklim değişikliği araştırılıyor -
10. Altın Mobilya ödülü İnegöl'den Bulgaristan’a gitti -
2026 DGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı -
Milli elektrikli tren setleri Uzunköprü-Halkalı hattında ilk sefere 22'sinde çıkıyor -
"Abur Cubur Günü"nde hurma uyarısı... Doğal enerji kaynağı ama ölçülü tüketilmeli! -
Bakan Işıkhan'dan tercih döneminde gençlere DABİS çağrısı

