YAŞAM
YAŞAM HaberleriAğa Bahçesi Konağı gün sayıyor
Ağa Bahçesi Konağı gün sayıyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe’de bulunan tarihi Ağa Bahçesi Konağı’nın yenileme çalışmalarında sona gelindi.
MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla evi mimarisi özellikleri ile dikkat çeken Ağa Bahçesi Konağı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.
Korunmuş yapısı, tarihi konutları ile dikkat çeken Muğla’da bir tarihi bina daha kent kültürüne kazandırılıyor. Bu kapsamda Muğla’nın Menteşe ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak Ağa Bahçesi Konağı yenileme çalışmalarında sona gelindi. 19. Yüzyılda yapıldığı düşünülen, Muğla evi mimarisi ile dikkat çeken, yapılan çalışmalarda hamamda ısı dağıtımı için kullanılan tarihi cehennemliklerinde gün yüzüne çıkarıldığı tarihi Ağa Bahçesi Konağı’nın yenileme çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlanıyor.
Yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Ağa Bahçesi Konağı’nın aslına uygun yenileme sonrası Muğla kent dokusuna, kültürüne ve Muğlalı vatandaşlara hizmet edeceğini söyledi.
-
Kocaeli sağanak öncesi teyakkuza geçti -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cake Not Hate" kampanyasıyla tanınan Joshua Harris'i ağırladı -
Kocaeli'de bir zamanlar kışlaydı, şimdi çocuk sesleriyle şenlendi -
Millî elektrikli tren seti Trakya'da ilk seferine çıktı -
Kocaeli Büyükşehir'den manevi mekânlara titiz dokunuş -
Bursa'da 5 bin Samuray Arısı doğaya salındı -
Dervişoğlu: Devletin 6 ayda ödediği faiz 1,5 trilyon liraya dayandı -
81 ilde göç denetimi... 355 düzensiz göçmen tespit edildi

