GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriAdıyaman merkezli operasyon: 34 kişilik suç örgütü çökertildi
Adıyaman merkezli operasyon: 34 kişilik suç örgütü çökertildi
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonla, piyasaya örgütlü şekilde silah ve kaçak sigara arz eden 34 kişilik suç örgütü çökertildi.
ADIYAMAN (İGFA) - Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü fiziki, teknik ve analiz çalışmaları sonucu, E.U. liderliğindeki 34 kişilik bir grubun silah temini, satışı ve satışa aracılık faaliyetleri yürüttüğü tespit edildi. Çalışmalar sırasında şüphelilerden ikisinin cezaevinde bulunduğu belirlendi.
4 Kasım 2025 tarihinde Adıyaman merkezli, Malatya ve Şanlıurfa’yı da kapsayan eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” (TCK 220) ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçları kapsamında gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda şüphelilere ait 27 ikamet, 3 işyeri ve 20 araç didik didik arandı.
Operasyon sonucunda 28 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve suç malzemesi ele geçirildi. Aramalarda 40 ruhsatsız av tüfeği, 16 ruhsatsız tabanca, 26 kayıtsız kurusıkı tabanca, 434 fişek, 48 av kartuşu, 7 bıçak, 2 torna makinesi, 1 kılıç ve 633 paket kaçak sigara bulundu.
Yetkililer, operasyonun bölgedeki silah ve kaçak sigara ticaretine ciddi darbe vurduğunu belirtti.
https://youtu.be/6Bi02SBrsLg
-
Bursa'da 'Motosikletli Polis Timleri' eğitimi tamamlandı -
Açık Öğretim e-Sınav giriş belgeleri erişime açıldı -
11 bin 22 çocuk aile şefkatiyle büyüyor -
DHMİ’den havacılıkta yapay zekâ hamlesi... İHA'ları yapay zeka takip edecek! -
Kütahya Belediyespor’dan Kuraş Şampiyonası’nda büyük başarı -
Zamana karşı yarıştı, Türkiye Şampiyonu oldu -
Orhaneli’deki orman yangını kontrol altına alındı -
NATO Zirvesi trafik haritası erişime açıldı...122 ülkeden 400 bin ziyaret

