GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriAdana Yüreğir Belediye Başkanı'na 5 yıl 3 ay hapis cezası!
Adana Yüreğir Belediye Başkanı'na 5 yıl 3 ay hapis cezası!
Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP'li Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’yı “rüşvet”, “imarda usulsüzlük” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından mahkum etti. Başkan Demirçalı yaptığı yazılı açıklamada, kararı İstinaf’a taşıyacaklarını açıkladı.
ADANA (İGFA) - Adana 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı 5 yıl 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Davada, Demirçalı’nın sahibi olduğu inşaat firmasının iskan ve ruhsat işlemleri için Çukurova Belediyesi’nde görevli bir bürokrata rüşvet verdiği iddiaları değerlendirildi. Mahkeme, karar kesinleşene kadar Demirçalı’ya yurt dışı yasağı da getirdi.
Karar sonrası yazılı açıklama yapan Başkan Demirçalı, suçlamaların sekiz yıl öncesine ait olduğunu belirterek, hükmün “toplum vicdanında yok hükmünde” olduğunu savundu.
Başkan Demirçalı açıklamasında, “Bu dava belediye başkanı olmam nedeniyle gündeme gelmiştir. Mahkeme hiçbir delilimizi toplamadan peşin hükümle karar vermiştir. Karar haksız ve hukuksuzdur. İstinaf ve Yargıtay aşamalarında bozulacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Hizmetlerine devam edeceğini belirten Başkan Demirçalı, “Bu karar Yüreğir halkına karşı sorumluluğumu yerine getirmeme engel olamayacaktır. Halkımıza daha fazla hizmet etmeye devam edeceğim. Eninde sonunda hak yerini bulacaktır” dedi.
Başkan Demirçalı’nın avukatları, kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacaklarını duyurdu.
-
Eskişehir’de kuşaklararası oyun buluşması -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü -
Nahçıvan askerleri tatbikat için Türkiye’de -
Malatya’da Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı -
Adana Yüreğir Belediye Başkanı'na 5 yıl 3 ay hapis cezası! -
17,4 milyar TL'lik tarımsal destek çiftçilerin hesabında -
TOFAŞ altyapısının iki yıldızı profesyonel oldu -
Antalya’da zabıta drone ile denetimde

